Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Географи УжНУ привезли відзнаки зі Всеукраїнської студентської олімпіади в Києві

Студенти підрозділу здобули бронзу, два четверті та п’яте місця

0 271
Команда географів УжНУ показала хороші результати в II етапі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Географія».
Степан Поп зі студентами-географами
Степан Поп зі студентами-географами

Конкурс відбувся в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка. За перемогу змагалося понад сімдесят студентів із близько 30 вишів. Ужгородський університет представили шестеро майбутніх географів.

У підсумку магістрант Степан Боцко здобув диплом за третє місце. Лідію Бордаш і Юлію Шкрібу нагородили грамотами за четверте місце. Іванові Сухану вручили грамоту за 5-е місце, а Валерії Атаманюк та Андрію Полянському — сертифікати про участь.

Студенти УжНУ з деканом геофаку КНУ ім. Т. Шевченка Ярославом Олійником
Студенти УжНУ з деканом геофаку КНУ ім. Т. Шевченка Ярославом Олійником

Професор кафедри фізичної географії та раціонального природокористування УжНУ Степан Поп був одним із членів журі олімпіади. Він зауважив: «Конкурс відбувався в КНУ ім. Т. Шевченка на базі геофаку, який очолює Ярослав Олійник, котрий допоміг, коли ми відкривали географічний факультет в УжНУ в 2005 році. Наші студенти загалом виступили креативно, показали хороший результат. Першого дня учасники вирішували тестові завдання. Наступного — практичні питання з різних галузей географії (геоморфології, геології, відновлювальної енергетики), що виявилися доволі складними».

На Майдані Незалежності
На Майдані Незалежності
Іван Сухан
Іван Сухан

Після виконання завдань учасники мали екскурсію столицею України. Другокурсник Іван Сухан поділився: «Я задоволений результатами. Поїздка мені дуже сподобалася і запам’яталася, оскільки я вперше був у Києві. Студенти з Київського університету показали нам пам’ятки в центрі, а потім ми відвідали різні торгові центри».

Степан Боцко
Степан Боцко

Степан Боцко, який виступив найкраще із ужнівської команди й здобув «бронзу», розповів: «Ця олімпіада була третьою для мене. Щоб стати переможцем, потрібно не тільки знати програму університету, а й розуміти карти, причиново-наслідкові зв’язки в географії і найголовніше — читати багато додаткової інформації. Завдання на олімпіаді завжди незвичайні і такі, що дають змогу розгорнути відповідь у різні боки, залежно від світогляду й думок студента. Тому учасник сам вирішує, чи підтримувати запропоноване твердження, чи спростувати. Цікавим було й проведення позаолімпіадного часу. Велика подяка викладачам і студентам КНУ за організацію. Також спасибі нашому наставникові Степанові Степановичу Попу, який завжди підтримував і мотивував».

Конкурси для студентів — хороша можливість продемонструвати здобуті знання й перевірити себе. І особливо тішить, коли молодь показує гідні результати.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.