Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Стоматологи УжНУ відточують професійну майстерність і за кордоном

Ужгородські здобувачі освіти на власні очі могли побачити, як у практичне застосування впроваджуються інновації, мали можливість поспілкуватися зі словацькими лікарями, обговорити з ними фахові питання, попрацювати практично в зуботехнічній лабораторії

0 84

Стоматологи УжНУ відточують професійну майстерність і за кордоном

14–15 лютого на стоматологічному факультеті захищали результати зимової виробничої практики студенти IV та V курсів, які протягом січня-лютого проходили її з «Хірургічної стоматології» (IV курс, керівник – доц. В.М.Гелей) та «Дитячої стоматології» (V курс, керівники – доц. К.В.Зомбор). Практикувалася молодь на базі Університетської стоматологічної поліклініки, в стоматологічних відділеннях центральних районних лікарень та приватних стоматологічних кабінетах за місцем проживання.

6 здобувачів мали виробничу практику в Словаччині: з 29 січня до 11 лютого з «Хірургічної стоматології» студенти IV курсу О.М.Товтик і В.В.Крулик – у м. Новий Смаковець, а Домінік Кремпаскі та Лукаш Кремпаскі – в Town – Spišská Stará Ves; з 8 до 28 січня з «Дитячої стоматології» п’ятикурсники В.В.Герей і та А.Д.Томик – у м. Братиславі відповідно у ПП п. Радомських та ПП п. Ковач.

Практикуючись за кордоном, студенти мали нагоду ознайомитися з передовими технологіями, що використовуються в клініках, відвідати кабінети різноманітного профілю (терапевтичний, ортопедичний, ортодонтичний, хірургічний, дентальної гігієни, зуботехнічну лабораторію та ін.). Ужгородські здобувачі освіти на власні очі могли побачити, як у практичне застосування впроваджуються інновації (використання інтраорального сканера, мікроскопа, СAD CAM технології та багато іншого). Мали також можливість поспілкуватися з лікарями, обговорити з ними фахові питання, попрацювати практично в зуботехнічній лабораторії.

Завідувачі кафедр хірургічної стоматології (доц. Н.М.Гема-Багина), дитячої стоматології (доц. В.С.Мельник) залишилися задоволеними результатами набутих навичок студентами факультету під час зимової виробничої практики.

За інформацією стоматологічного факультету
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.