Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Зі студентами-психологами УжНУ ділилася досвідом докторка філософії Карлового університету

На занятті Моніки Нови йшлося про психосоціальну допомогу людям у країнах, що розвиваються

0 134
Кафедра психології УжНУ розширює міжнародні контакти зі спорідненими підрозділами європейських університетів, обмінюючись науковим досвідом, презентуючи власні дослідження.

Зі студентами-психологами УжНУ ділилася досвідом докторка філософії Карлового університетуЗокрема, в межах угоди про міжнародну співпрацю між кафедрою психології факультету суспільних наук Ужгородського університету та кафедрою психосоціальних наук та етики Гуситського теологічного факультету Карлового університету Чеської Республіки для студентів спеціальності «Психологія» освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» лекцію для ужнівців прочитала докторка філософії Моніка Нова. Ішлося на занятті про психосоціальну допомогу людям у країнах, що розвиваються, з практичними прикладами з вибраних регіонів Африки та Південно-Східної Азії».

Тема лекції стосувалася надання психосоціальної допомоги недержавними організаціями. Виходячи з власної практики, лекторка представила роботу у вибраних регіонах Африки та Південно-Східної Азії, зокрема в Камбоджі, де саме тепер працює. Під час заняття пані Моніка розповіла про культурні відмінності з точки зору «нашої» європейської культури у наданні цієї допомоги, а також згадала роль закордонних недержавних організацій у наданні різного виду психосоціальних послуг.

Докторка філософії Моніка Нова є співзасновником та генеральним директором недержавної організації в Уганді. Бере активну участь у проєктах із розвитку з 1999 року. Керуючи гуманітарними проєктами із розвитку регіонів за кордоном, вона поступово почала координувати проєкти охорони здоров’я та соціальних питань у Малаві, Уганді та Зімбабве. Ця робота триває й нині. У своїх лекціях вона зосереджується на питаннях соціальної сфери, міграції, співробітництва у галузі розвитку та гуманітарної допомоги. Пані Моніка є авторкою кількох досліджень з Африки та міграційних тем.

Лекція була надзвичайно насиченою й цікавою. Завідувачка кафедри професорка Уляна Михайлишин висловила вдячність від імені колективу підрозділу та студентів Моніці Новак за її участь в освітньому процесі ужнівців, побажала успіхів у дальшому розвитку міжнародної співпраці між кафедрою психосоціальних наук та етики Карлового університету й кафедрою психології Ужгородського університету.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.