Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентка ПГК здобула перемогу V Всеукраїнському фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж

Другокурсниця спеціальності «Право» Кароліна Голич вперше стала учасницею заходу й перемогла в номінації «Аудіовізуальний твір», презентувавши буктрейлер до драми-феєрії «Лісова пісня»

0 169

Студентка ПГК здобула перемогу V Всеукраїнському фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж

«Ми ще здолаємо вершини і дороги!» – ці слова є своєрідним кредо для студентів Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ», котрі щораз дивують працьовитістю, завзятістю, бажанням руху. Зокрема, ще однією підкореною вершиною стала перемога другокурсниці спеціальності «Право» Кароліни Голич у V Всеукраїнському (ХV Всекримському) фестивалі-конкурсі учнівської та студентської творчості імені Марії Фішер-Слиж «Змагаймось за нове життя!», присвяченому Лесі Українці.
Церемонія нагородження
Церемонія нагородження

У конкурсі взяла участь молодь різних вікових категорій з різних куточків України, а також з Італії та Сербії. Цей факт є знаковим і свідчить про те, що конкурс виходить на міжнародний рівень. Фестиваль проводився в кілька етапів: перший – відбірний – у місті Полтаві, другий – фінальний ґала-концерт та нагородження – у місті Чернівцях, яке пов’язане з долею Лесі Українки. Змагалися юні таланти в номінаціями: «Декламування», «Твір (поезія)», «Малюнок», «Вокал», «Інсценування», «Науково-пошукова робота», «Аудіовізуальний твір».

Студентка Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ Кароліна Голич вперше стала учасницею заходу й здобула перемогу у номінації «Аудіовізуальний твір», презентувавши буктрейлер до драми-феєрії «Лісова пісня». Під час роботи над міні-фільмом Кароліну підтримувала, надихала, вселяла віру в цінність та успіх цього проекту її кураторка – викладачка української мови та літератури, голова циклової комісії Мар’яна Андрусь.

Кароліна Голич
Кароліна Голич

Студентка вважає, що кожен може повчитися в Лесі Українки мужності і хоробрості – змагатися за своє «завтра». Кароліна змогла надзвичайно тонко відчути поезію авторки й передати за допомогою аудіовізуальних засобів силу слова, котра що не день допомагала Ларисі Косач боротися за своє нове життя, а кожному з нас послужити прикладом виховання себе як сильної особистості, що є «ковалем своєї долі» і не боїться бути сміливим. Адже «Сміливі завжди мають щастя!» (Іван Багряний).

І справді, щоб по-новому подивитися на літературу, світ і визначних особистостей, які їх творять, потрібні невтомна праця над собою та сміливість зберегти те унікальне зернятко душі, що проростає талантом, щирістю й справжністю характеру. Саме сильні особистості творять сильну незнищенну націю, Адже, як писала свого часу Леся Українка: «Я жива! Я буду вічно жити!, Я в серці маю те, що не вмирає!»

Днями в Чернівцях, в обласній філармонії, у надзвичайно дружній теплій атмосфері відбулася урочиста церемонія нагородження переможців. Кароліна Голич зауважує: «Організатори конкурсу дуже щиро нас привітали, побажали творчого натхнення й наснаги на шляху інтелектуального зростання разом із творчістю Лесі Українки, а викладачам, учителям, батькам, які долучалися до підготовки, – терпіння й глибокої віри в перспективу ідей!»

Щиро радіємо за Кароліну, пишаємося здобутками та чекаємо нових перемог!

Марія Якубишин – для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.