Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти біологічного факультету відвідали Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області

Ознайомлення молоді з діяльністю державних природоохоронних органів дає їй змогу усвідомити важливість обраного фаху та знайти для себе шляхи його реалізації

0 250
Третьокурсники біологічного факультету спеціалізації «Екологія» у рамках навчально-виробничої практики  під керівництвом доц. Людмили Симочко відвідали Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області.

Студенти біологічного факультету відвідали Державну екологічну інспекцію у Закарпатській областіЗаступниця начальника інспекції Оксана Фенцик ознайомила молодь зі структурою природоохоронних органів України, повноваженнями Державної екологічної інспекції у Закарпатській області та пріоритетними напрямками діяльності.

В. о. начальника відділу інструментально-лабораторного контролю Віктор Янкович та головний спеціаліст відділу інструментально-лабораторного контролю Катерина Лехман (колишня випускниця біологічного факультету) на високому фаховому рівні провели екскурсію, ознайомивши студентів із специфікою роботи цього структурного підрозділу, переліком об’єктів контролю, сучасними методами та міжнародними стандартами серії ISO, які використовуються для оцінки забруднення довкілля.

Студенти біологічного факультету відвідали Державну екологічну інспекцію у Закарпатській областіСучасне обладнання лабораторії дає змогу визначати широкий спектр полютантів у водних і наземних екосистемах, зокрема важкі метали, залишки пестицидів, фармацевтичних препаратів, нафтопродуктів, тощо. Співробітники екологічної інспекції також розповіли про особливості транскордонної співпраці у сфері охорони довкілля в рамках міжурядових угод зі Словаччиною, Румунією, Угорщиною.

Ознайомлення студентів із діяльністю державних природоохоронних органів дає їм змогу усвідомити важливість обраного фаху та знайти для себе шляхи його реалізації.

За інформацією доц. Людмили Симочко
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.