Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти економічного факультету дізнавалися про Центр підготовки населення до національного спротиву

Потрапити на наступний набір саме в Ужгороді можна буде наприкінці лютого 2024 року

0 209
Економічний — перший факультет УжНУ, який познайомився з керівником Закарпатського обласного центру підготовки населення до національного спротиву Юрієм Беляковим та діяльністю цієї структури. З паном Юрієм студенти І–ІІІ курсів зустрілися в університетській бібліотеці.
Юрій Беляков, Віталій Сержанов
Юрій Беляков, Віталій Сержанов

Керівник Центру Юрій Беляков – професійний військовий, бойовий офіцер, полковник, ветеран. Саме він очолив у березні цього року новостворений Закарпатський обласний центр підготовки населення до національного спротиву. Центр уже встиг випустити своїх перших слухачів і набрати другий потік. Представив гостя декан факультету Віталій Сержанов.

Юрій Беляков у коментарі Медіацентру каже: «Мета Центру в тому, щоб дати слухачам елементарне розуміння, що таке військова справа, а також уміння виживати в екстремальних умовах. Ми знайомимо слухачів зі зброєю, тактикою дій у різних ситуаціях. Тож якщо їм доведеться брати участь у бойових діях, вони будуть мати вже базову підготовку і розуміння. Ті предмети, які ми даємо для виживання, корисні в повсякденному житті. Наш курс триває 3 місяці. У п’ятницю після роботи з 18 до 20:00 викладаємо теоретичну частину, і в суботу даємо 6 годин практики з пройденої теорії».

Закарпатський центр підготовки населення до національного спротиву став першим в Україні і показав свою ефективність. Нині такі починають створювати і в інших областях.

Студенти дізналися, що навчання безплатне й доступне як чоловікам, так і жінкам 18+. Наприклад, з-поміж 90 слухачів на першому наборі 34 – жінки. За час навчання слухачі й слухачки вчаться поводитися зі зброєю, тактичної та інженерної підготовки, топографії, орієнтування, тактичної медицини.

Студенти економічного факультету дізнавалися про Центр підготовки населення до національного спротиву«Зі слухачами працює професійний інструктор з досвідом підготовки спецназу та 128-ї бригади. Він сам писав програму, пропрацьовував тематику, розподіляв години – зробив усю наукову і методичну роботу, – розповідає студентам-економістам керівник Центру. – Через півтора місяця на екваторі навчання слухачі виїжджають на полігон – на стрільби по мішенях. У кінці навчання проводимо практичний залік, щоб перевірити, чого вони навчилися за 3 місяці».

Зі слів Юрія Белякова, результатами своєї роботи Центр задоволений, адже з перших випускників 15 висловили бажання пройти більш поглиблену програму, й інструктор Центру вже розробляє програму.

«Тепер на ІІ курс тільки в Ужгороді свою участь підтвердили 48 людей. А наші філії є в кожному місті області. Люди побачили, що відвідувати курси не страшно, результативно, потрібно. Тому потрапити на наступний набір саме в Ужгороді можна буде аж наприкінці лютого 2024 року. Щоб записатися, потрібно залишити заявку на сайті «Допомога Закарпаття» у розділі Закарпатський обласний центр підготовки населення до національного спротиву», – каже Юрій Беляков.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.