Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти факультету туризму та МК ознайомилися із закладами гостинності краю

Спілкуючись із керівниками, адміністраторами та персоналом відомих готелю й ресторану, молодь дізнавалася про особливості сервісу, що забезпечує комфорт і позитивні враження відвідувачів

0 335
Чим відрізняється номер «Люкс» від «Стандарту»? Для чого слугують ті чи ті зали в готельно-ресторанному комплексі? Якими стравами можна здивувати й закохати не лише туристів, а й місцевих? Про це і не тільки днями дізнавалися студенти І і ІІ курсів факультету туризму та МК у рамках навчальних дисциплін «Міжнародна готельна індустрія» та «Організація ресторанного господарства» зі своїми викладачками Мар’яною Попик, Галиною Кіш та Евеліною Сірою.

Студенти факультету туризму та МК ознайомилися із закладами гостинності краюСтуденти факультету туризму та МК ознайомилися із закладами гостинності краю«Особливість нашого факультету в тому, що маємо можливість дуже багато практикувати й дивитися, як усе працює зсередини, – розповідає заступниця декана з виховної роботи, викладачка Мар’яна Попик. – Тому поки немає жорстких карантинних обмежень і є змога вільно відвідувати заклади гостинності, намагаємося максимально використати цю нагоду. Особливо це актуально саме для студентів І і ІІ курсів: якщо у ресторанах вони точно були, то готелі відвідували далеко не всі. І ходимо ми не пригощатися, а спілкуватися – з керівниками, адміністраторами та персоналом закладів. Готуючи управлінців, прагнемо, щоб сервіс у сфері гостинності на Закарпатті ріс і приваблював до нас усе більше людей».

Першокурсники відвідали популярний готельно-ресторанний комплекс поблизу Ужгорода, а другокурсники знайомилися зі внутрішньою кухнею відомого ресторану з локальними стравами у Перечині.

Студенти факультету туризму та МК ознайомилися із закладами гостинності краюТак, у першому закладі  першокурсники поспілкувалися з адміністратором і дізналися, як влаштовані ресторан і готель. Оглянули конференц-зал, лобі-бар, весільний зал, корчму, прилеглу територію з альтанками, SPA. Особливу увагу приділили готелю. Тут і номери оглядали, і про різницю між їхніми класами дізнавалися, і про обов’язкові для комфорту дрібниці (як-от засоби гігієни, рушники, фумігатори, опалення тощо) говорили, і про особливості ціноутворення розпитували.

Зі слів Мар’яни Попик, студенти так запалилися розповідями адміністратора, що тепер хочуть іти на практику саме в цей заклад, адже це передбачає роботу з людьми й багато нових знайомств.

Студенти другого курсу тим часом пробували Закарпаття на смак, адже куштували сет із 13 традиційних страв локальної кухні. Зі слів Евеліни Сірої, молодь відзначила особливість закладу: «як у бабусі вдома».

Такий вибір страв у меню дозволяє бізнесу відрізнятися від конкурентів і задовольнити смаки гостей, що шукають автентичну кухню й закарпатський колорит.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.