Студенти факультету туризму та МК ознайомилися із закладами гостинності краю
Спілкуючись із керівниками, адміністраторами та персоналом відомих готелю й ресторану, молодь дізнавалася про особливості сервісу, що забезпечує комфорт і позитивні враження відвідувачів
«Особливість нашого факультету в тому, що маємо можливість дуже багато практикувати й дивитися, як усе працює зсередини, – розповідає заступниця декана з виховної роботи, викладачка Мар’яна Попик. – Тому поки немає жорстких карантинних обмежень і є змога вільно відвідувати заклади гостинності, намагаємося максимально використати цю нагоду. Особливо це актуально саме для студентів І і ІІ курсів: якщо у ресторанах вони точно були, то готелі відвідували далеко не всі. І ходимо ми не пригощатися, а спілкуватися – з керівниками, адміністраторами та персоналом закладів. Готуючи управлінців, прагнемо, щоб сервіс у сфері гостинності на Закарпатті ріс і приваблював до нас усе більше людей».
Першокурсники відвідали популярний готельно-ресторанний комплекс поблизу Ужгорода, а другокурсники знайомилися зі внутрішньою кухнею відомого ресторану з локальними стравами у Перечині.
Так, у першому закладі першокурсники поспілкувалися з адміністратором і дізналися, як влаштовані ресторан і готель. Оглянули конференц-зал, лобі-бар, весільний зал, корчму, прилеглу територію з альтанками, SPA. Особливу увагу приділили готелю. Тут і номери оглядали, і про різницю між їхніми класами дізнавалися, і про обов’язкові для комфорту дрібниці (як-от засоби гігієни, рушники, фумігатори, опалення тощо) говорили, і про особливості ціноутворення розпитували.
Зі слів Мар’яни Попик, студенти так запалилися розповідями адміністратора, що тепер хочуть іти на практику саме в цей заклад, адже це передбачає роботу з людьми й багато нових знайомств.
Студенти другого курсу тим часом пробували Закарпаття на смак, адже куштували сет із 13 традиційних страв локальної кухні. Зі слів Евеліни Сірої, молодь відзначила особливість закладу: «як у бабусі вдома».
Такий вибір страв у меню дозволяє бізнесу відрізнятися від конкурентів і задовольнити смаки гостей, що шукають автентичну кухню й закарпатський колорит.