Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Відновили традиції й пофестивалили: медійники УжНУ наповнили свою «Інформаційну миску» на «Скалці» змістовним дозвіллям

Студенти змагалися в конкурсах на кращу презентацію та назву команди, розпалення багаття на швидкість, приготування страви на вогні, були й спортивні баталії – стрибки з місця, влучання м’яча в ціль, армреслінг

1 642

Відновили традиції й пофестивалили: медійники УжНУ наповнили свою «Інформаційну миску» на «Скалці» змістовним дозвіллям

Фестиваль юних журналістів «Інформаційна миска» кафедра журналістики організовує щороку ще з 2011-го. Однак через несприятливу погоду та пандемію вже двічі захід довелося пропустити. Цьогоріч 7 жовтня з ініціативи викладачів кафедри та за підтримки голови Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова захід традиційно відбувся на базі санаторно-профілактичного комплексу «Скалка».

Відновили традиції й пофестивалили: медійники УжНУ наповнили свою «Інформаційну миску» на «Скалці» змістовним дозвіллямВідновили традиції й пофестивалили: медійники УжНУ наповнили свою «Інформаційну миску» на «Скалці» змістовним дозвіллямІз вітальним словом виступив декан філологічного факультету професор Юрій Бідзіля: «Радий, що свято відновилося. Це – традиція. Першокурсники долучилися до неї вперше, а магістри вже знають усі тонкощі. Сподіваємося молоді журналісти традиції зберігатимуть і примножуватимуть. Чекаємо від них нових ініціатив. Думаю, сьогодні на «Скалці» поєднається приємне і корисне».

Свої слова-побажання висловив і проректор УжНУ Ігор Король: «Приємно, що незважаючи на обставини, традиції зберігаються. Бачу, студенти навичок не втратили – багаття горять гарно. Це дуже добре. Адже, як кажуть на Закарпатті хлопцям, як розпалиш багаття, така в тебе потім дружина буде☺. Бажаю вам насолодитися цим днем, аби свято не лише поновилося, а заграло новими барвами. І нехай ваша «Інформаційна миска» завжди була повна та смачна».

Відновили традиції й пофестивалили: медійники УжНУ наповнили свою «Інформаційну миску» на «Скалці» змістовним дозвіллямСлово для привітання мав і в.о. завідувача кафедри журналістики Євген Соломін: «Традиція класна. Примітно, що старші курси дуже швидко зорієнтувалися. І було цікаво спостерігати за першокурсниками в такій ситуації, коли поряд немає батьків і підказок. Однак вони впоралися. Тож бажаю добре відпочити, набратися нових емоцій».

Відновили традиції й пофестивалили: медійники УжНУ наповнили свою «Інформаційну миску» на «Скалці» змістовним дозвіллям Також на фестиваль завітали заступник голови облдержадміністрації Ігор Шинкарюк та начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Роман Молдавчук. Пан Шинкарюк наголосив: «Фестиваль розкриває творчі здібності майбутніх журналістів у екстремальних умовах. Викладачі й студенти можуть поспілкуватися в неформальній атмосфері під час конкурсів, що сприяє інтеграції колективу. Як ваш друг і колега, радий, що з року в рік стаємо ближчими. Обласна державна адміністрації завжди відкрита до співпраці, адже частина ваших колег уже проходила в нас практику, інші ще прийдуть».

Програма фестивалю була насичена й активна. Змагалися у конкурсах на кращу презентацію та назву команди, розпалення багаття на швидкість, приготування страви на вогні, були й спортивні баталії – стрибки з місця, влучання м’яча в ціль, армреслінг. Мірялися силами між собою три команди: «Пів деци» (1 курс), «Найкраща назва команди» (2–3 курси), «Збірна ветеранів» (4–5 курси).

Відповідальний на організацію заходу, доцент кафедри журналістики Володимир Тарасюк зауважив: «Фестиваль – добра форма дозвілля. Це можливість познайомитися з першачками, додатково налагодити контакти між усіма курсами, особливо в часи карантину. «Інформаційна миска» продумана так, щоб студенти і відпочили, і попрацювали, виявили творчі й спортивні здібності. Бо журналіст, який не має фізичної підготовки, не зможе й матеріал написати. Нехай буде дуже обдарованим, та особливо у журналістських розслідуваннях ця складова конче потрібна. А ще наш фест об’єднує кафедру – викладачів, студентів – дає можливість додатково насолодитися сонцем, природою».

Отож за підсумками всіх турів перемогу здобули першокурсники – «Пів деци». «Збірна ветеранів» посіла друге місце, а третє відповідно «Найкраща назва команди». Переможці отримали солодощі, символічні призи, а головне – відчули наживо незабутні миті студентства.

Упродовж усього фестивалю діяла й традиційна польова пошта. Учасники могли анонімно висловити побажання, зізнання в дружбі, любові, поділитися враженнями від фестивалю й навчання на кафедрі журналістики. До слова, відгуки були позитивними. А це означає, що такі заходи справді потрібні, аби університетський колектив мав додаткову нагоду здружуватися.

Тетяна Лесюк для Медіацентру УжНУ
Фото авторки, Володимира Тарасюка та Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.