Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти ФІТ розробили аналізатор якості комп’ютерних мереж

Основне завдання проєкту – реалізація електричної схеми на прикладі електронного пристрою тестування передачі даних, складання самої конструкції та написання коду мовою програмування C++

0 168
Нещодавно відбувся другий відбірковий тур конкурсу «Cтартап – УжНУ: інноваційні ідеї, що наближають перемогу!», під час якого зареєстровані учасники демонстрували свої розробки. Загалом було презентовано 12 стартап-проєктів.
Доповідає Анастасія Мага
Доповідає Анастасія Мага

Один із них – пристрій, призначений для тестування передачі даних «Аналізатор якості комп’ютерних мереж», – представляли студенти IV курсу факультету інформаційних технологій спеціальності «Інформаційні системи та технології» Анастасія Мага та Валентин Маслянка.

Чимало користувачів комп’ютерної техніки періодично мають певні мережеві проблеми. Ситуації – різні. Скажімо, якість зв’язку може погіршитися і окремі сервери виявляються недоступними. Такі збої є критичними для користувачів онлайнових сервісів.

Основне завдання проєкту – реалізація електричної схеми на прикладі електронного пристрою тестування передачі даних, складання самої конструкції та написання коду мовою програмування C++.

У цьому проєкті розроблено схему та пристрій тестування передачі даних в локальних комп’ютерних мережах. Студенти-розробники показали, що запропонована схема дає змогу правильно оцінити цілісність і якість передачі даних користувачу мережі з будь-яким ступенем підготовки, а також автоматизувати і спростити процес тестування.

Презентований пристрій буде корисний для мережевих адміністраторів, щоб перевірити справність будь-якого сервера. У майбутньому розробники планують додати базу даних для того, аби фіксувати в ній усі можливі збої та переглядати час появи проблеми на сервері. Це значно спростить для адміна виправлення помилки, оскільки не доведеться вручну переглядати логи.

За інформацією Анастасії Маги та Валентина Маслянки, студентів факультету інформаційних технологій
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.