Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти геофаку: карантин практиці не завада

Молодь дізнавалася, як функціонують господарські комплекси Закарпаття, щоб на основі цих відомостей написати індивідуальні роботи про соціально-економічний аспект життя області

0 183
На винному заводі «Чизай»
На винному заводі «Чизай»
 На винному заводі «Чизай»
На винному заводі «Чизай»
17 червня студенти географічного факультету мали екскурсію Закарпаттям. Другокурсники разом із доцентом кафедри фізичної географії та раціонального природокористування Романом Славіком і старшою викладачкою Оксаною Антонюк відвідали винний завод «Чизай» у Берегові, равликову ферму у с. Нижнє Селище Хустського району, ферму буйволів у с. Горінчові також на Хустщині, а також побували у Мукачеві.
Равлики
Равлики

Студенти їздили дізнатися, як функціонують господарські комплекси Закарпаття, щоб на основі цих знань написати індивідуальні роботи про соціально-економічний аспект життя області.

Крім навчання, екскурсанти мали змогу розважитися, відпочити: дегустували сири, вино, куштували равликів, гуляли Мукачевом, ознайомлювалися з історією міста.

Індивідуальні роботи студенти захищали у формі доповідей. Другокурсниця Аліна Івасюк розповіла про особливості своїх студій: «Я досліджувала адміністративно-територіальний поділ Закарпаття, йшлося про райони та їх скорочення. Вивчала історію створення області, її розвиток як території. Переконалася, що на Закарпатті переважають гірські райони, тобто майже 80% краю – гірська місцевість. Мені сподобалася практика, але в умовах карантину вона видалася складною. Цьогоріч мали їхати в Одесу, але через пандемію обмежилися екскурсією Закарпаттям. Думаю, що карантинні застереження суттєво вплинули на якість нашої роботи».

«Тема моєї роботи, яку я вивчав під час практики, – «Розвиток соціальної інфраструктури в Закарпаській області». Було цікаво досліджувати географічне становище Закарпаття. Якби не карантин, то побував би в Одесі і на основі поїздки зробив би інше дослідження», – поділився враженнями про практику другокурсник Віталій Липканич.

Цього літа студентська практика видалася складнішою, ніж торік. Тож другокурсники сподіваються, що скоро ситуація зміниться і вони повернуться до більш масштабних географічних експедицій ☺.

Тетяна Проданець для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.