Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-туризмознавці взяли участь в анкетуванні щодо соціально-психологічної адаптації до умов навчання

Провідний фахівець відділу соціально-психологічної служби УжНУ Світлана Кулакова мала з молоддю бесіду щодо надання психологічної допомоги, інформувала про просвітницькі заходи

0 138
Навчання на факультеті туризму та МК – це не лише лекції й семінари. Серед пріоритетів структурного підрозділу – виховання висококультурної, морально стійкої особистості. Тож серед векторів навчально-виховної роботи є моніторинг соціально-психологічної адаптації студентів першого курсу до умов навчання в університеті.
Під час анкетування
Під час анкетування

4 березня зі студентами-першокурсниками спеціальності «Туризм» і «Готельно-ресторанна справа» з участю провідного фахівця відділу соціально-психологічної служби УжНУ Світлани Кулакової провели анонімне анкетування.

Світлана Кулакова зі студентами
Світлана Кулакова зі студентами

Студентам було запропоновано відповісти на низку запитань щодо соціальної, навчальної, фізичної та психологічної адаптації до навчання у вищому навчальному закладі.

Також провідним фахівцем відділу соціально-психологічної служби було проведено бесіду щодо надання психологічної допомоги студентам. Першокурсники дізналися про зміст профілактичних лекцій (із запобігання наркотичній, алкогольній, тютюновій залежностям серед молоді); просвітницькі заходи (щодо збереження репродуктивного здоров’я молоді; ознайомлення зі змінами в законодавстві України з протидії домашньому насильству тощо); про групові консультації для студентів першого курсу щодо адаптації до нових умов навчання у вищій школі; індивідуальні консультації щодо психологічної допомоги під час складних життєвих обставин.

Студенти виявили інтерес щодо проявів насильства у сім’ї і запобігання цьому явищу, ствили питання, вступали у дискусію.

Вважаємо, такіі зустрічі для студентської молоді потрібними й продуктивними.

За інформацією факультету туризму та МК
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.