Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ долучився до всеукраїнського заняття «Не вір – перевір»

Захід на відділенні журналістики відбувався одночасно з подібними заняттями в різних містах з ініціативи міжнародної організації IREX в рамках проекту «Вивчай та розрізняй» за підтримки посольств США та Великої Британії в Україні

0 199
Наталія Толочко
Наталія Толочко
Весна 2019-го віщує бути насиченою для дорослих українців. Поміж навчанням, роботою, відпочинком потрібно звертати увагу й на майбутнє держави. Незабаром – вибори президента, тому слід ретельно підготуватися, зокрема навчитися перевіряти й правильно трактувати дані, пов’язані з кандидатами. Саме з цією метою в перший день весни на відділенні журналістики УжНУ відбулося заняття «Не вір – перевір».

Модераторкою і спікеркою зустрічі стала викладачка кафедри журналістики Наталія Толочко.

Варто відзначити, що такі заходи відбувалися одночасно в різних містах, організовувала їх міжнародна організація IREX в рамках проекту «Вивчай та розрізняй» за підтримки посольств США та Великої Британії в Україні.

Заняття проводилося у цікавому форматі, адже кандидатами у президенти були… коти. Протягом години студентам удалося обговорити можливості перевірки кандидатів на чесність, заподіяння шкоди, подискутувати стосовно фактів і суджень, які можуть впливати на виборців. Відтак звернули увагу на політичну джинсу (замовні матеріали), фейки, маніпуляції з фото й заголовками.

Учасники тренінгу
Учасники тренінгу

Насамкінець присутні дістали кілька корисних порад:

1. Вирішуйте раціонально, а не емоційно.
2. Шукайте першоджерела.
3. Перевіряйте факти.
4. Не ведіться на маніпуляції.
5. Відокремлюйте факти від суджень.

До слова, за підрахунками організаторів, заняття тривало одночасно у 24 областях України, його проводили 400 координаторів, а учасниками стали 7900 осіб.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.