Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ почали стажування в Ужгородській міськраді

Найбільш старанні стажисти потраплять у кадровий резерв представницього органу і матимуть перші відгуки для майбутнього працевлаштування

0 248
Уже від сьогодні студенти УжНУ приступлять до стажування в Ужгородській міській раді, що триватиме три тижні. У чому суть ініціативи і що чекає на молодь, під час настановчої зустрічі розповіли організатори стажування від міськради та університету.

Студенти УжНУ почали стажування в Ужгородській міськрадіПроректорка УжНУ Мирослава Лендьел розповіла, що такі стажування університет спільно з міськрадою практикує з 2017 року — про співпрацю підписали відповідний меморандум. Згодом світ закрився через пандемію COVID-19, відтак почалася повномасштабна війна.

Студенти УжНУ почали стажування в Ужгородській міськраді«Нині новопризначений міністр освіти і науки Оксен Лісовий наполягає на очному навчанні там, де це можливо. І ми, як найбільш тилове місто країни, повертаємо студентські практики, які були ще до ковіду, — каже Мирослава Лендьел. — Це стажування — справа добровільна. Тож розуміємо, що тут зібралися найбільш мотивовані. Ваша мотивація — здобути практичні навички, але це й можливість привнести нові ідеї для користі міста. Це ваша можливість відчути себе активними ужгородцями. І через 3 тижні ви повернетеся до навчання з новими знаннями і вміннями».

Заступник міського голови Василь Гомонай зауважив, що Ужгородський університет є найбільшим платником податків у місті, тож співпраця з вишем — це привід пишатися.

«Ужгороду пощастило мати свій національний університет, завдяки якому місто живе активним життям. У нас уже проходили практику студенти факультету інформаційних технологій, які реалізували свої знання у сфері вебтехнологій, вдосконалили систему відеоспостереження. І місту не довелося платити за це з бюджету. Тому ми розподілимо вас у профільні до ваших профспрямувань підрозділів, щоб ви тут здобули відповідні знання та навички, а не просто підпис у папірці про проходження стажування».

Студенти УжНУ почали стажування в Ужгородській міськрадіІдейна натхненниця стажування, директорка Центру інновацій та розвитку Альона Алмашій у зверненні до студентів зауважила: «Моя ідея в тому, щоб ваші теоретичні знання переформувалися у практичні навички. Беріть від стажування по максимуму, користуйтеся нагодою стати справжніми професіоналами в своїй спеціальності».

Студентів-правників, представників факультетів суспільних наук, а також історії та міжнародних відносин, розподілили до різних підрозділів, серед яких: відділ по роботі з депутатами та постійними комісіями, документального та організаційного забезпечення, ведення державного реєстру виборців, землекористування, державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, соціальної політики. Також студенти стажуватимуться у центрі надання адміністративних послуг, господарсько-експлуатаційному управлінні, службі у справах дітей, управлінні міжнародного співробітництва та інновацій, управлінні освіти, управлінні охорони здоров’я та цивільного захисту населення, управлінні у справах молоді і спорту, управлінні програмного та комп’ютерного забезпечення, управління економічного розвитку міста. Протягом стажування вони ознайомляться з відділами та їхніми функціями, побачать систему електронного документообігу, матимуть екскурсії тощо. 12 травня зберуться, щоб обговорити здобутий досвід і взяти участь у віче.

Василь Гомонай анонсував, що найбільш старанні стажисти потраплять у кадровий резерв Ужгородської міської ради та здобудуть перші відгуки для майбутнього працевлаштування.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.