Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студрада й профком студентів УжНУ передали ваші подарунки дітям з інвалідністю

Вдалося зібрати 11 300 гривень, на які придбали на прохання директора Вільшанського дитбудинку фрукти, солодощі та іграшки

0 115

Студрада й профком студентів УжНУ передали ваші подарунки дітям з інвалідністю

2021-й студрада й профком студентів УжНУ закінчили з усмішками й сльозами – відвідали Вільшанський дитячий будинок-інтернат. Тут живуть діти й молодь із фізичною та психічною інвалідністю. Враженнями від поїздки з Медіацентром поділився в. о. голови студради Ярослав Шелемба.

Студенти обрали один із морально найскладніших для відвідин закладів краю. Із самим інтернатом гостей ознайомив директор – Богдан Кикина.

Ярослав Шелемба каже: «Неймовірно важко спостерігати за цими дітьми та молоддю. Особливо за тими, що не мають контролю над своїм тілом і проводять усе життя в ліжку. Однак для себе я відзначив, що тут працюють над тим, щоб понад півтори сотні дітей і молодих людей жили в гідних умовах і мали все потрібне».

Протягом тижня студрада й студентський профком збирали гроші й подарунки для вихованців цього закладу. Цікаво, що, зі слів Ярослава Шелемби, користований одяг тут не приймають. Тому після сортування подарунків іграшки відвезли сюди, а речі передали в дитячий будинок сімейного типу в Перечині.

«Ми все відсортували, було багато речей та іграшок у хорошому стані. Ми судили по собі: якби ми самі вдягнули цю річ, тоді її клали. А зношене викидали», – пояснює Ярослав.

Зібрати вдалося 11 300 гривень, на які придбали на прохання директора дитбудинку фрукти, солодощі та іграшки. Залишок грошей, додає Ярослав Шелемба, передали на лікування Павлика Мотички.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.