Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Психологи УжНУ вчилися тонкощів професійної підтримки вразливих спільнот

Навчальний курс триватиме кілька місяців і охопить ще шість модулів, метою яких є підготовка фахівців, здатних надавати комплексну підтримку сім'ям, де є діти з інвалідністю, та допомагати їм у досягненні автономії

0 508

Психологи УжНУ вчилися тонкощів професійної підтримки вразливих спільнот

Громадська організація «Момент міцності» успішно провела перший модуль навчального курсу «Розуміння та підтримка вразливих спільнот» у межах проєкту «Доступність сімейних програм для дітей з інвалідністю». Ідеться про надання психологічної підтримки сім’ям із дітьми, що мають інвалідність, та сприяння їхній автономізації через комплексну програму. Однією з ключових аудиторій курсу стали студентки кафедри психології факультету суспільних наук Ужгородського університету, які взяли активну участь у першому модулі.

Тренінг провела експертка з прав людини з міжнародним досвідом Вероніка Кусіова. На першій зустрічі обговорювалися питання визначення вразливості, різних форм дискримінації та маргіналізації, зокрема тих, з якими стикаються люди з інвалідністю. Учасниці детально досліджували спільноти, які вважаються вразливими в сучасному суспільстві, обговорювали важливість розуміння їхніх потреб для створення рівноправного середовища.

Однією з найцікавіших частин тренінгу стала гра-симуляція, під час якої студентки змогли на власному досвіді відчути, як упередження та стереотипи впливають на життя вразливих груп. За словами ужнівок, цей курс став для них не лише теоретичним навчанням, а й важливим практичним досвідом.

Олександра, студентка другого курсу спеціальності «Психологія», ділиться: «Сподобалося поєднання теоретичної частини з практичним досвідом. Завдяки симуляції я відчула на собі, як це – бути дискримінованим, і зрозуміла, наскільки важливо підтримувати таких людей».

Навчальний курс триватиме кілька місяців і охопить ще шість модулів, метою яких є підготовка фахівців, здатних надавати комплексну підтримку сім’ям, де є діти з інвалідністю, та допомагати їм у досягненні автономії. Курс є відкритим, охочі можуть доєднатись до наступних модулів.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.