Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Тренінг «Права молоді і стандарти Ради Європи» провели у «YouthHub»

0 5

Тренінг «Права молоді і стандарти Ради Європи» провели у «YouthHub»

Напередодні тижня медіаграмотності в молодіжному центрі «YouthHub» провідна фахівчиня Центру інновацій і розвитку УжНУ Марина Сташина-Неймет влаштувала тренінг «Права молоді і стандарти Ради Європи».

«Наш тренінг потрібен передусім для формування розуміння, що молоді люди – це члени суспільства, їхні права нічим не відрізняються від прав інших людей. Говоримо і про концепцію прав, і про регуляційні документи Європи, які надають права молоді. Знати про них – важливо. Молоді люди – одна з вразливих груп населення, і вони потребують обізнаності, щоб не долати бар’єри, а впевнено йти до своєї мети, знаючи, де стається порушення їхніх прав, і їх відстоювати», – каже Марина Сташина-Неймет.

Спікерка розповіла учасникам про саме поняття прав людини, акцентувала увагу на міжнародних документах із прав людини, а крім того, зуміла дати чітке розуміння: незалежно від віку, статі, віросповідання чи кольору шкіри люди мають однакові права.

Провела й цікавий інтерактив: кожен витягнув навмання собі «роль» того чи того члена суспільства – приміром, темношкірий чоловік-фотомодель, нечуючий актор, людина на колісному кріслі тощо. Не називаючи ролей, учасники відповідали на питання кроком уперед. Якщо вважають, що представник рольової моделі, якого вони грають, почуватиметься комфортно у певній ситуації, робили крок уперед. Як-от: пересування по квартирі чи на вулиці, висока зарплатня, можливість поїхати у відпустку раз на рік, відчуття дискримінації через своє походження тощо. Зробили цікавий висновок: молодь більш відкрита до світу і бачить ті чи ті ситуації відмінно від старших за себе на 10–15+ років людей.

У підсумку учасники наголосили, що такі заходи важливі й цікаві, адже навіть в еру інформації нам бракує знань про основне – власні права.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.