Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Третя доза: Чи варто чекати ужнівцям організованого бустерного щеплення?

Можливість щотижневих приїздів вакцинальної бригади до університету адміністрація вишу вже цього тижня планує погодити з головною епідеміологинею області Вікторією Тимчик

0 117

Третя доза: Чи варто чекати ужнівцям організованого бустерного щеплення?

6 січня українське МОЗ оголосило про початок ревакцинації всього дорослого населення країни від 18 років, з моменту другого щеплення яких минуло не менше 6 місяців. Проректорка УжНУ Мирослава Лендьел розповіла Медіацентру, чи вакцинуватиме організовано своїх працівників і студентів Ужгородський університет.

«Як і на початку вакцинації, наш університет пропонуватиме своїм працівникам безкоштовно щепитися за однією з дозволених Міністерством охорони здоров’я схем, – каже пані Мирослава. – У березні у працівників, котрі вакцинувалися серед найперших, у тому числі й у мене, збігає 9-місячний термін із моменту введення другої дози. Цього тижня ми плануємо погодити все з головною епідеміологинею області Вікторією Тимчик, аби нам виділили вакцинальну бригаду. Найімовірніше, залишимо той самий графік щеплення, що й був: щочетверга з 14:00 до 15:00 працівники й студенти університету зможуть приходити на історичний факультет, аби вакцинуватися».

Проректорка додає, що про можливість вакцинуватися ужнівців інформуватимуть корпоративною електронною поштою та на офіційному сайті університету.

До слова, щепитися бустерною дозою можна у будь-якому пункті вакцинації.

У МОЗ зазначають, що вакцина ефективна від нових штамів коронавірусу Дельта та Омікрон. Бустерна доза наближає ефективність запобігання госпіталізації внаслідок захворювання на COVID-19 до 90 %, – йдеться у повідомленні Міністерства.

У грудні вже почали ревакцинацію медиків. У «Дію» інформацію про бустерне щеплення почнуть вносити наприкінці січня.

Ксенія Шокіна – спеціально для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.