Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Туризмознавці досліджують рідний край подорожуючи

Заодно й спортивний туристський пішохідний похід ІІІ ступеня складності (75 км) подужали

0 613
Туризмознавці досліджують рідний край подорожуючи
Туризмознавці досліджують рідний край подорожуючи
Відповідно до плану роботи факультету туризму та МК і Закарпатського центру туризму, краєзнавства, екскурсій і спорту учнівської молоді (директор Василь Чепа) задля підвищення спортивної туристської майстерності студентської молоді та педагогічних працівників організували туристично-краєзнавчу експедицію. Її завдання – дослідження історії лісосплаву на території Міжгірського району.

Студенти під керівництвом доцента кафедри туризму Василя Кочана (інструктор зі спортивного туризму ІІІ категорії) під час експедиції досягли, окрім усього, ще одного результату – виконали спортивний туристський пішохідний похід третього ступеня складності (75 км).

Група відвідала музей лісосплаву (візит-центр НПП «Синевир») у селі Синевирі, залишки музею лісосплаву (пошкодженого внаслідок паводків у 1998 і 2001 років) на р. Озерянці (Чорна Ріка), музей «Старе село» в Колочаві, де мали екскурсію з переглядом фільму про бокорашів. Зустрілися там, до речі, з місцевим жителем – учасником тогочасних подій, який поділився спогадами про життя і працю міжгірських бокорашів.

За інформацією доцента кафедри туризму Василя Кочана
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.