Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Торік до магістратури ФСН вступила найбільша кількість студентів за всю історію підрозділу

Про діяльність факультету суспільних наук за 2015–2017 роки звітував декан підрозділу Юрій Остапець

0 214
На черговому засіданні Вченої ради після доповіді проректора із наукової роботи Ігоря Студеняка присутні заслухали звіт декана факультету суспільних наук Юрія Остапця про діяльність підрозділу за 2015–2017 роки.
Торік до магістратури ФСН вступила найбільша кількість студентів за всю історію підрозділу
Юрій Остапець

Нині в структурі ФСН 5 кафедр, розподіл студентів на яких приблизно однаковий. Загалом у підрозділі навчаються понад 730 юнаків і дівчат (із них 420 – на держзамовлення). У 2017 році до магістратури вступили 172 особи, що є найвищим показником в історії підрозділу (створений 2006 р.)

На факультеті працюють 74 викладачі: професорів – 8, доцентів – 51, старших викладачів і викладачів — 15. Деякі з них становлят також кадровий потенціал Закарпатського обласного центру гендерної освіти, науково-дослідного інституту політичної регіоналістики і НДІ Центральної Європи.

Юрій Олександрович також повідомив про спеціальності, які пропонує факультет суспільних наук, розповів про спортивну і виховну діяльність.

У доповіді йшлося і про наукову роботу. Так, за звітний період захищено 17 кандидатських дисертацій. На ФСН випускають «Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Педагогіка. Соціальна робота» (у 2016 р. внесений до бази даних Index Copernicus), Вісник наукової думки студентів «Соціально-політичні студії», працюють планують відновити «Науковий вісник Ужгородського університету. Серія: Політологія. Соціологія. Філософія».

Кафедра соціології і соціальної роботи продовжує роботу в американсько-українському проекті «TOUCH», спрямованому на допомогу дітям-сиротам. У 2017-му кафедра політології і державного управління завершила співпрацю в рамках міжнародних проектів із обміну ноу-хау в галузі європейської інтеграції та досвіду транскордонного співробітництва. Викладачі також брали участь в індивідуальних ґрантових проектах.

Торік до магістратури ФСН вступила найбільша кількість студентів за всю історію підрозділуНа факультеті суспільних наук і надалі розширюватимуть співпрацю з ВНЗ України та Європи щодо наукових досліджень, виконання спільних наукових та навчальних проектів, підтримки мобільності студентів, аспірантів, викладачів, залучатимуть студентів до конкурсів наукових робіт, олімпіад. Також удосконалюватимуть організацію навчального процесу студентів денної та заочної форм навчання, збільшуватимуть рівень використання мультимедійної техніки в навчальному процесі, переведення навчальних дисциплін на платформу Moodle.

Згідно з рекомендаціями МОН України продовжать висвітлювати результати наукової діяльності у провідних фахових журналах, які входять до наукометричних баз даних та мають імпакт-фактор. Крім того, увагу приділять профорієнтаційній роботі.

Під час засідання члени Вченої ради також затвердили кандидатури на призначення іменних та персональних стипендій університету за результатами зимової сесії на ІІ семестр 2017/2018 н.р., підтримали висунення кандидатур на вакансії академіків та членів-кореспондентів НАН України, затвердили теми дисертаційних досліджень і зміни до правил прийому ДВНЗ «УжНУ».

Ольга Брайлян,
фото Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.