Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Запрошуємо учнів і студентів до дистанційної підготовки до олімпіад з програмування

Факультет інформаційних технологій УжНУ готовий активно посприяти молоді вдосконалювати свої навички

0 185

Запрошуємо учнів і студентів до дистанційної підготовки до олімпіад з програмування

У зв’язку з карантинними заходами І етап Всеукраїнської командної олімпіади з програмування перенесено з 4 квітня  на більш пізню дату. Відзначимо, що ця стадія змагань передбачає змагання як студентів, так і учнів.

Що ж, цей час можна використати для кращої підготовки. А факультет інформаційних технологій готовий активно в цьому посприяти. Запрошуємо охочі учнівські та студентські команди кожного вівторка та четверга писати спільні з командами ФІТ контести. Початок о 10.00, тривалість – 5 годин. Наприкінці можна отримати розбір найскладніших задач. По додаткову інформацію просимо звертатися на електронну адресу svapnichny@gmail.com (викладач кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Сергій Дмитрович Вапнічний ).

Сергій Вапнічний зі студентками
Сергій Вапнічний зі студентками

Також повідомляємо, що кожну суботу на неділю відбувається тренування на відомому всеукраїнському сайті. На цьому ресурсі виставляються задачі змагань, які проходили в різних країнах. Адміністратором сайту є студент університету Берклі Антон Ципко, переклад умов завдань забезпечує старший лаборант кафедри ІУСТ Тетяна Мельниченко під керівництвом викладача кафедри ІУСТ Сергія Вапнічного. Розбір багатьох задач виконують студенти факультету інформаційних технологій Ужгородського університету Михайло Пригара, Артур Сидоран, Марк Міхно та Ольга Крамаренко. Наразі це буде вже восьме тренування на цьому сайті.

У ці вихідні будуть запропоновані завдання з відомого американського ресурсу USACO. Це 12 цікавих задач, поділених на категорії: 3 легкі, 3 – середнього рівня, 3 – вище середнього і 3 – складні. Система USACO працює в режимі, коли учень заходить – і з цього моменту відбувається відлік 5 годин на розв’язання цих задач. Ми працюємо в тренувальному режимі і надаємо практично 2 дні на вирішення досить цікавих задач. Ну і, звісно, розбір після завершенняю. Інформацію про змагання, які будуть проводитись на сайті, можна знайти на сторінці в Фейсбуку.

За інформацією завкафедри інформаційних управляючих систем
та технологій, доцента Олександра Міци
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.