Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Ужгородці долучилися до благодійної акції «Біжу за бійця»: одну з перемог здобув студент УжНУ

П’ятнадцятеро ужнівців показували учасникам напрям руху, а дехто й особисто подолав пропоновану дистанцію

0 450
22 серпня на Київській набережній у рамках проекту «Цим переможемо» стартувала благодійна акція «Біжу за бійця», приурочена до Дня прапора.

Участь у пробігу взяли 135 небайдужих ужгородців: військові на чолі із військкомом, поліцейські, прикордонники, мер та його заступник, депутатський корпус, представники ГУ юстиції, спортсмени, волонтери, школярі та студенти, журналісти, і навіть священик. Разом з тим до благодійності долучилися троє візочників.

Наймолодшому з учасників, що зареєструвалися, ще не виповнилося й двох років, а найстарший уже відсвяткував 75-ліття.

Маршрут пролягав набережними – Київською та  Незалежності – через транспортний і пішохідний міст. Загальна протяжність шляху до перемоги – 2 кола, а це 4 км!

Бігли заради конкретної мети – аби допомогти бійцям Івану Говбелу та Антону Савку, яким нині потрібні гроші на лікування. «Сподіваємося, вдасться зібрати пристойну суму, аби не було соромно перед хлопцями, які заради нашого мирного неба втратили здоров’я. Нині вони не можуть бігти, тому назва акції «Біжу ЗА бійця», але віримо, що скоро вони одужають і пробіжать разом із нами», – каже очільниця Руху підтримки закарпатських військових Галина Ярцева.

Студенти нашого університету також долучилися до участі – п’ятнадцятеро ужнівців показували учасникам напрям руху, а дехто особисто долучився до акції й подолав пропоновану дистанцію.

Зокрема, серед тих, хто підтримав бійців забігом, студент математичного факультету Микола Роботишин, який біг під символічним номером 128. Хлопець розповідає, що дізнався про акцію від друга й одразу вирішив долучитися:

– Мені дуже сподобалася така ініціатива, хороший задум – і бійців можна підтримати, і для власного здоров’я корисно. Сподіваюся, невеличкий внесок кожного в результаті хоч трохи допоможе нашим захисникам.

Ще один наш студент, майбутній юрист Василь Дьордь, не просто узяв участь, а здобув перемогу – прибіг першим серед чоловіків. Зізнається: виграти не розраховував, хоча завжди бігає на університетських змаганнях за рідний факультет.

У результаті силами небайдужих удалося зібрати майже 6 тисяч гривень – хоч мінімальний внесок за реєстрацію був 30 грн, люди давали більше, а хтось кидав гроші до скриньки пожертв просто так.

Після завершення акції люди питали, коли відбудеться наступний такий забіг, тож є підстави вірити, що ужгородці таким чином долучатимуться до благодійності ще активніше.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.