Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Маєш 25 копійок? Волонтеріат УжНУ запрошує долучитися до благодійної ініціативи Нацбанку

Волонтеріат УжНУ пропонує потрясти кишені та скарбнички й відшукати монетки по 25 копійок. Ви за них нічого не купите, але це допоможе врятувати дитячі життя

1 1 041
УжНУ долучається до благодійної ініціативи Нацбанку України «Монетки дітям». Зазирніть у скарбничку і кількома монетами по 25 копійок допоможіть врятувати дитячі життя. Про цікаві факти й незвичайну ініціативу більше знає Медіацентр.

У це складно повірити, але нині у кишенях, скарбничках та під диванами українців лежить чи валяється близько 400 мільйонів (!) гривень монетами по 25 копійок. Про це під час зустрічі з журналістами у рамках спільного проєкту Українського кризового медіацентру та Естонського центру східного партнерства розповіла Леся Войтицька, начальниця управління зв’язків із громадськістю та фінансової обізнаності Департаменту комунікацій НБУ.

«За нашими приблизними підрахунками, в українців досі на руках монет, номіналом 25 копійок, на суму близько 400 мільйонів гривень. Ці монети вийшли з обігу ще 1 жовтня 2020 року. Їх можна принести у відділення банків і здати. Ми маємо намір зібрати принаймні 40 мільйонів гривень і спільно з благодійним фондом «Таблеточки» врятувати 40 життів онкохворих дітей», –  повідомила Леся Войтицька.

Маєш 25 копійок? Волонтеріат УжНУ запрошує долучитися до благодійної ініціативи Нацбанку

Волонтеріат УжНУ вирішив підтримати ініціативу. Координаторка Волонтеріату Ганна Мелеганич каже: «Ми особливо не задумуємося над тим, що в нас удома лежать монети по 25 копійок, за які ми вже ніколи нічого не купимо. Але вони – навіть 1, 2, 5 монет – можуть врятувати дитяче життя. Уявіть тільки: п’ятилітрова пляшка, наповнена монетками по 25 копійок, – це 4 тижні боротьби з раковими клітинами протипухлинним препаратом вінкристин. Поки нам не байдуже чуже горе, доти ми залишаємося людьми. Тому запрошуємо всіх ужнівців долучитися до акції – пошукати вдома монетки номіналом 25 копійок і принести до пунктів збору впродовж місяця».

Наразі Волонтеріат закликає зголоситися охочих координувати роботу на факультетах. Із 10 вересня в більшості корпусів встановлять контейнери для збору, аби студенти та викладачі могли приносити свої монетки для порятунку дітей.

Із питаннями та пропозиціями звертайтеся за телефонами: 0976535138 (Аня Саган, координаторка акції, студентка ФМЦТ) або 0509093018 (Ганна Мелеганич, координаторка Волонетріату УжНУ).

Долучитися до ініціативи можуть й інші навчальні заклади області. Детальніша інформація ТУТ.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.