Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ – серед учасників міжнародного проєкту з реалізації заходів енергоефективності

Серед пріоритетів програми на 5 млн євро – заміна всіх вікон, санвузлів, систем опалення, кондиціювання та вентиляції, утеплення фасадів двох бамівських корпусів та 4-го гуртожитку

0 312

УжНУ – серед учасників міжнародного проєкту з реалізації заходів енергоефективностіУжНУ – серед учасників міжнародного проєкту з реалізації заходів енергоефективності

Кілька років тому стартував проєкт «Вища освіта України», зініційований Міністерством освіти і науки, Європейським інвестиційним банком та Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCO). Відбувається він у кілька етапів. Ужгородський національний університет проходив відбір з-поміж 130 вишів і опинився серед лідерів – цьогоріч обрали 7 університетів, серед них і УжНУ.

Проєкт, розрахований на 3 роки, передбачає виділення близько 5 млн євро на заходи з підвищення енергоефективност. Реалізовувати його будуть у трьох спорудах вишу: двох корпусах на БАМі – головному й новому поряд, а також у 4-му гуртожитку, який є найбільшим. Серед основних аспектів програми – заміна всіх вікон, санвузлів, систем опалення, кондиціювання та вентиляції, утеплення фасадів.
УжНУ – серед учасників міжнародного проєкту з реалізації заходів енергоефективності
Перша ознайомча зустріч відбулася наприкінці минулого року у Львові, днями ж офіційне обговорення деталей відбулося на базі УжНУ. Цього тижня очікують приїзд групи експертів та менеджерів з боку NEFCO для впровадження проєкту, адже в березні має відбутися підписання тристоронньої угоди.

УжНУ – серед учасників міжнародного проєкту з реалізації заходів енергоефективностіВ обговоренні брали участь представники NEFCO Віві Авікайнен та Олексій Думік, делегати від CES (Сlean energy solutions) Андреас Вольраб, В’ячеслав Гусев та Златко Бачелич Медич, а також працівники Ужгородського національного університету на чолі з ректором Володимиром Смоланкою – Крістіна Товт, Олександр Рогач, Дмитро Сойма, Руслана Вовчанська, Михайло Мучичка, Анатолій Гичка та Микола Країло.

За інформацією помічниці ректора Крістіни Товт,
фото Вікторії Кенідри
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.