Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вийшло друком краєзнавче видання Томаша (Хоми) Олексика «Доробратово і доробратівці»

0 344

Вийшло друком краєзнавче видання Томаша (Хоми) Олексика «Доробратово і доробратівці»

Нещодавно вийшло друком краєзнавче видання професора, заслуженого діяча освіти України Томаша (Хоми) Олексика «Доробратово і доробратівці», присвячене соціально-політичній історії села Доробратово Іршавського району.

Вийшло друком краєзнавче видання Томаша (Хоми) Олексика «Доробратово і доробратівці»Літературно-художнє видання з 692 сторінок, що побачило світ у видавництві ТОВ «РІК-у», складається з таких  глав: «Сповідь»; «Передмова»; «Хто ж ми, доробратівці? Чийого роду і племені діти?»; «Матеріали до нарисів природи, історії і культури с. Доробратово»; «Доробратово на межі XX-XXI століть»; «Церква»; «Хрести»; «Культура»; «Доробратівські бувальщини»; «Доробратівці»; «Ними можна гордитися»; «Вихідці з села»; «Доробратівські родини»; «У Доробратівській церкві – мощі святого Миколая Чудотворця».

На жаль, видання вийшло посмертно, але стрижневими є й будуть слова епіграфа до книги: «Якщо Ви тримаєте цю книгу в руках – значить остання мрія мого життя все ж таки здійснилася, навіть після моєї смерті. Присвячую її своїм землякам ї їх славним нащадкам. Щиро вдячний моїм рідним, колегам і всім, хто долучився до роботи над книгою на різних етапах її створення, що тривали понад 10 років. Життя триває і після смерті, якщо є пам’ять…».

З книгою можна ознайомитися в Науковій бібліотеці УжНУ (м.Ужгород, вул. Університетьська, 14).

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.