Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

УжНУ продовжує співпрацю з Британською радою

Представники Британської ради мали робочі зустрічі з викладачами та студентами Ужгородського університету

0 1 882
УжНУ продовжує співпрацю з Британською радою
УжНУ продовжує співпрацю з Британською радою
Значення англійської мови у наш час навряд потрібно комусь пояснювати. Українці нерідко виїздять за кордон на роботу, бо наших фахівців там цінують. Кілька років тому Британська рада запровадила проект «Англійська мова для університетів», аби українські студенти та викладачі мали змогу вільно комунікувати, зокрема й на професійні теми. 2 листопада у приміщенні ректорату УжНУ представники Британської ради мали робочі зустрічі з викладачами та студентами.

У рамках цього проекту (УжНУ долучився до нього у травні 2016-го) до університету завітали консультант проекту Род Болайто та менеджер проектів з англійської мови Жанна Севастьянова.

УжНУ продовжує співпрацю з Британською радою

Руслана Жовтані

«Впродовж двох днів консультанти Британської ради відвідають з десяток лекційних та практичних занять викладачів різних факультетів УжНУ, щоб допомогти поліпшити рівень знань англійської мови у студентів та надати практичні рекомендації викладачам щодо удосконалення методики викладання фахових дисциплін англійською мовою та англійської мови за професійним спрямуванням для студентів немовних спеціальностей. Українська освіта інтегрується до європейського освітньо-наукового простору, викладачі та студенти УжНУ зацікавлені в міжнародних програмах та проектах і можливостях, які вони надають. А володіння англійською мовою – це запорука їх успіху на цьому шляху», – повідомляє координатор проекту від УжНУ, завідувач кафедри міжнародних комунікацій Руслана Жовтані.

УжНУ продовжує співпрацю з Британською радою

Жанна Севастьянова

Жанна Севастьянова розповідає: «УжНУ став 13-м університетом-учасником в Україні, невдовзі до проекту долучаться ще два. Головна мета – допомогти університету в процесі інтернаціоналізації, покращити методику викладання англійської мови та фахових предметів англійською мовою. Є дві фокус-групи: одна – це лектори, які викладають фахові дисципліни англійською мовою, а інша – викладачі, які викладають англійську за професійним спрямуванням для студентів немовних спеціальностей».

УжНУ продовжує співпрацю з Британською радою

Род Болайто

Під час зустрічі викладачі розповіли, що дивляться фільми та новини англійською мовою, слухають лекції зі свого предмета, відвідують заняття з англійської – так вдається підтримувати та підвищувати рівень знань. Зізнаються: щоб підготувати лекцію, треба витратити в середньому 3–4 години. Викладати предмет іноземною мовою складно: виникають проблеми з перекладом деякої термінології, профільних підручників, укладених англійською, не купиш у крамниці, тому часто доводиться шукати необхідні матеріали в інтернеті.

УжНУ продовжує співпрацю з Британською радою

Род Болайто та учасники проекту

Род Болайто зауважив, що методичні рекомендації, якими послуговуються наші викладачі, безумовно, корисна та необхідна річ, але їх потрібно постійно оновлювати, займатися розробкою нових матеріалів. Нині є багато сучасних ефективних методів викладання, які застосовують у всьому світі – їх варто переймати і нам. Говорив містер Болайто і про проблему недостатньої кількості годин з іноземної мови для наших студентів, відведеної у навчальних планах.

Відтак провели окрему зустріч зі студентами – українськими та іноземними. Молодь мала змогу висловити свої побажання щодо викладання англійською, розповісти про труднощі, що виникають.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.