Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вихідні в Ужгороді пройдуть з Іваном Франком

В Ужгороді триває ІІ фестиваль камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури» – дійство вражає своєю різноманітністю

0 148
Вихідні в Ужгороді пройдуть з Іваном Франком
Монодрама «Стіна»
Якщо Київський академічний театр «Колесо» запропонував водевіль «Пристрасті дому пана Г.-П.» за п’єсою Олени Пчілки, то муздрамтеатр з Луцька зосередився на стосунках між Тарасом Шевченком та княжною Варварою Рєпніною й показали монодраму «Стіна».

У цьому складному жанрі, коли один актор має передати драматизм та емоції всього твору, привезли виставу й театрали з Дрогобича. Монодрама «Маргарита й Абульфаз» Львівського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Ю. Дрогобича порушила важливу тему, яка є актуальною і для сьогоднішньої України. Сценарій Олени Дудич, яка й грає цей твір на сцені, за романом Нобелівської лауреатки Світлани Алексієвич «Час second hend» акцентує на долі жінки, яка стала біженкою через вірменські погроми 1988 року.

Вихідні в Ужгороді пройдуть з Іваном Франком
Олена Дудич

Національний академічний театр російської драми імені Лесі Українки продемонстрував історію про перше кохання «Ей ти, – привіт!», яку зацікавлено переглянули не тільки дорослі, а й студентська молодь Ужгорода.

Вчора ужгородців дивувала гостра психологічна вистава на трьох про любовний трикутник за п’єсою класика шведської літератури Августа Стрінберга «Фрекен Жулі». Цікаво, що одну з ролей зіграла ужгородка Анастасія Євтушенко.

Вихідні в Ужгороді пройдуть з Іваном Франком
Анастасія Євтушенко

А головну роль Фрекен, складний образ якої на межі жадання й одержимості, виконала студентка-другокурсниця Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенко-Карого – Олександр Городецька.

Сьогодні й завтра фестивальні дні будуть присвячені постаті видатного українського письменника та громадського діяча Івана Франка.

28 квітня Національний академічний український драматичний театр ім.М.Заньковецької покаже виставу «Картка любові» за п’єсою відомого франкознавця Романа Горака.

Вихідні в Ужгороді пройдуть з Іваном Франком
Вистава «Фрекен Жулі» – Євген Бондарський та Олександра Городецька

А завтра, 29 квітня, Національний академічний драматичний театр ім.І.Франка з Києва покаже виставу «Увертюра. До побачення» за оповіданням І.Франка «Сойчине крило», головну роль у якій зіграє Остап Ступка.

Завершиться фестиваль у понеділок, 30 квітня, виставою господарів: Закарпатський академічний обласний український музично-драматичний театр ім.братів Ю.-А. та Є.Шерегіїв покаже трагікомічний абсурд «Краще залишайся мертвим» за п’єсою К.Ветлінгера.

Іванка Когутич – для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.