Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгороді відбулася конференція про династії, війни та релігії у Східній і Центральній Європі

УжНУ на форумі представляли науковці Українсько-угорського навчально-наукового інституту, що був співорганізатором зібрання, – Єва Кіш та Ласло Зубанич

0 339
В Ужгороді відбулася конференція про династії, війни та релігії у Східній і Центральній Європі
Мирослав Волощук
5–6 жовтня в Закарпатському краєзнавчому музеї відбулася міжнародна конференції, яку організував Українсько-угорський навчально-науковий інститут Ужгородського університету, Благодійний фонд розвитку закарпатської угорськомовної освіти та Центр дослідження європейської інтеграції та національних меншин при УжНУ. Тема наукового форуму – «Східна та Центральна Європа на зламі культур у ХІ–ХІІ століттях: династії, війни, релігії».

У заході взяли участь як українські історики, так і угорські. Зокрема, завітали генеральний директор Угорського національного музею Ласло Чорба, очільник Центральноєвропейського культурного інституту Пейтер Модош, доктор історичних наук Марта Фонт. Україну представляли Ольга Козачок з Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича, завідувач кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції УжНУ Єва Кіш та доцент цієї кафедри Ласло Зубанич, а також Мирослав Волощук, доктор історичних наук з Прикарпатського національного університету.

В Ужгороді відбулася конференція про династії, війни та релігії у Східній і Центральній Європі

В Ужгороді відбулася конференція про династії, війни та релігії у Східній і Центральній ЄвропіОстанній нещодавно видав ґрунтовну монографію «“Русь” в Угорському королівстві (ХІ – друга половина ХІV ст.): суспільно-політична роль, майнові стосунки, міґрації». Праця Мирослава Волощука про русько-угорські зв’язки зацікавила сусідню державу і незабаром вийде угорською мовою. Сам професор із сусідньої області, не маючи жодного угорського коріння, самотужки вивчив цю іноземну мову, що має стати добрим прикладом для істориків, котрі прагнуть здобувати важливу інформацію з першоджерел.

Іванка Когутич – для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.