Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ підбили підсумки зимової екзаменаційної сесії

З урахуванням ліквідації академічної заборгованості успішність за останню сесію становить близько 90 %

0 285
27 лютого в ректораті засідала Вчена рада Ужгородського університету.

В УжНУ підбили підсумки зимової екзаменаційної сесіїНа початку заходу очільник вишу Володимир Смоланка привітав колег, які мали день народження. Зокрема, із нагоди ювілею за багаторічну сумлінну працю грамоту вручили голові профспілкової організації викладачів і співробітників УжНУ Тамарі Суран.

В УжНУ підбили підсумки зимової екзаменаційної сесії
Ігор Студеняк

Відтак таємним голосуванням присутні рекомендували претендентів на присвоєння стипендії Кабміну України таким молодим ученим: кандидатам фізико-математичних наук Антону Когутичу та Антоніні Малініній, асистентові кафедри ортопедичної стоматології Мирославу Гончаруку-Хомину.

«На розгляд спеціальної комісії було подано здобутки шістьох молодих учених. Після оцінки наукового доробку обрано трьох претендентів», – поінформував проректор із наукової роботи Ігор Студеняк.

Під час засідання Ігор Петрович також ознайомив присутніх із діяльністю Вальтера Ретцеля-Кюрцдьорфера, магістра наук у галузі здоров’я, ерготерапевта, доцента Школи ерготерапевтів м. Байройта (ФРН), якого рекомендували на присвоєння звання «Почесний доктор УжНУ» за наукові досягнення в галузі ерготерапії, освіти та науки, вагомий внесок у розвиток міжнародного співробітництва між Україною і Федеративною Республікою Німеччина.

В УжНУ підбили підсумки зимової екзаменаційної сесії
Доповідає Анатолій Штимак

В УжНУ підбили підсумки зимової екзаменаційної сесіїПісля перерви на голосування зі звітом виступив начальник навчальної частини Анатолій Штимак, який повідомив про підсумки зимової екзаменаційної сесії 2017/2018 н.р., а також про результати атестації магістрів і спеціалістів.

Отже, до іспитів допустили близько 8400 студентів денного відділення, що становить 98,8% загальної кількості студентів. Понад півтори сотні осіб не з’явилися (1,8 %). З урахуванням ліквідації академічної заборгованості успішність за зимову сесію 2017/2018 навчального року становить близько 90 %, а показник якості – майже 35 %. На географічному, математичному, хімічному факультетах та факультеті міжнародних економічних відносин — стовідсоткова успішність, тобто всі студенти «закрили» сесію.

Найвищі показники успішності та якості знань продемонстрували магістри. Загалом упродовж січня-лютого Ужгородський університет випустив 545 магістрів денної форми навчання (документи з відзнакою отримали 179 осіб) і 370 заочної (43 «червонодипломовані»). Про вручення дипломів у різних підрозділах УжНУ читайте тут.

Ольга Брайлян,
фото Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.