Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ відбулися змагання з програмування з призами від ІТ-компанії SoftServe

Серед студентських команд перше місце вибороли другокурсники з гурту UzhNU_3yagoda (Симкін, Меренич, Майор), друге і третє місце розділили колективи магістрантів UzhNU_Olds (Фекете, Булина, Пуховой) та UzhNU_Auturismo (Пригара, Вовк, Сидоран)

0 735
Олімпіада під егідою ICPC є найбільш масовим студентським змаганням з програмування у світі. Минулого сезону в ній узяло участь понад 50000 студентів, які представляли більш ніж 3000 університетів зі 111 країн світу, а для виявлення найкращих було проведено понад 4 сотні змагань різного рівня. Українські команди, щоб потрапити до фіналу цього престижного турніру, повинні пройти сито трьох відбірних етапів.

Перший відбірний етап цього сезону (1/8 фіналу) в Україні відбувався ще 18 вересня. Другий (1/4 фіналу) – проходив 16 жовтня, але був фактично зірваний на другій годині змагань через ddos-атаки на сервер, який забезпечував автоматизовану перевірку розв’язків учасників. Оргкомітет вирішив наприкінці турніру надіслати їм на пошту рішення учасників для тестування.

Антон Ципко
Антон Ципко

Ініціативна група виявила бажання провести етап у повноцінному форматі. Випускник університету Берклі (США) Антон Ципко організував новий набір задач і взяв на себе велику частину організаційної роботи.

Сергій Колодяжний
Сергій Колодяжний

Адміністратор сайту е-олімп Сергій Колодяжний, який нині працює в ІТ-компанії в Барселоні, забезпечив технічну підтримку турніру, котрий, врешті, відбувся 24 жовтня на високому рівні. Зокрема, на факультеті інформаційних технологій Ужгородського університету змагалися найсильніші студентські й учнівські команди Ужгорода. Підтримку етапу й призи лауреатам організувала SoftServe IT academy, з якою Ужгородський університет нині активно співпрацює.

Відзначимо, що протягом турніру було дотримано всіх протиепідемічних норм.

Результати змагання на ужгородському майданчику: серед студентських команд перше місце вибороли другокурсники з гурту UzhNU_3yagoda (Симкін, Меренич, Майор), друге і третє місце розділили колективи магістрантів UzhNU_Olds (Фекете, Булина, Пуховой) та UzhNU_Auturismo (Пригара, Вовк, Сидоран). Відзначимо й команду першокурсників UzhNU_PEPE (Лошак, Піцура, Цімбота), яка показала майже такий самий результат, як і досвідчені гурти.

Серед школярів перемогу здобула команда sUzh_Last_attenpt (Кривов’яз, Олексик, Росул), друге і третє місце розділили відповідно sUzh_Cucumbers (Товтин, Овчинніков, Чепелюк) та sUzh_Div0 (Фейса, Ціцей, Сливка). Всі учні навчаються в Ужгородській загальноосвітній спеціалізованій школі-інтернаті з поглибленим вивченням окремих предметів.

Представник української ІТ-компанії SoftServe в Ужгороді Олександр Мерявчик нагородив кращі студентські й учнівські колективи гарними подарунками. Це й модерні ранці, стилізовані сумочки на пояс, павербанки, професійні книги і багато іншої сувенірної продукції з лого цієї ІТ-компанії.

Серед учасників контесту були ще закарпатські команди з Виноградівської ЗОШ № 8 та Закарпатського угорського інституту ім. Ференца Ракоці ІІ, які також продемонстрували гідний результат.

На фото організатори, спонсори та призери
На фото організатори, спонсори та призери

Учасники й тренери вдячні організаторам за проведений турнір, а спонсорам – за цінні подарунки! Приємно, що в Україні є люди, які доводять справу до кінця й не пасують перед обставинами!

За інформацією факультету інформаційних технологій
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.