Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті МЕВ відкрили ще один лінгафонний кабінет для студентів УжНУ та переселенців

Обладнання нової аудиторії стало можливим завдяки підтримці місії ОБСЄ в Україні та Американо-канадського центру технічної й бізнесової підтримки переселенців

0 270
28 грудня на факультеті міжнародних економічних відносин Ужгородського університету урочисто відкрили лінгафонний кабінет, який допоможе студентам у вивченні іноземних мов. На заході був присутній і ректор УжНУ Володимир Смоланка.
Урочисте відкриття кабінету
Урочисте відкриття кабінету

Декан ФМЕВ Микола Палінчак розповів, що це стало можливим завдяки підтримці місії ОБСЄ в Україні. На відкритті був присутній один із представників організації – Віталій Гацелюк. «У 2022 році створено місію, яка називається «Координатор проєктів ОБСЄ в Україні». Серед напрямків її роботи – допомога у вирішенні поточних гуманітарних проблем. Цей проєкт полягав у наданні необхідного нашим партнерам, яких щонайменше 43. Здебільшого це органи державної влади, разом з якими ми проводили реформи у деяких сферах. Оскільки тимчасово цього року ми базувалися на Закарпатті, наш керівник, посол Генрік Вілладсен, зустрічався з мером Ужгорода й ректором Ужгородського університету. Підсумком цих зустрічей стало рішення допомогти місцевим партнерам. Одним із прикладів цієї допомоги стало надання обладнання для лінгафонного кабінету університетові. Ми сподіваємося, що він стане для вас корисним», – зазначив пан Віталій.

Ще одним спонсором став Американо-канадський центр технічної й бізнесової підтримки переселенців. Микола Палінчак висловлює вдячність і їм, зокрема почесному директору центру Сергію Можнєвському, за допомогу з ремонтом цієї аудиторії. Пан Сергій є давнім другом факультету, а його авторські скульптури прикрашають поверх. Раніше центр уже допомагав із облаштуванням ще одного кабінету та забезпечив його технікою.

Декан факультету міжнародних економічних відносин зауважує, що молодь підрозділу вивчає багато іноземних мов, і лінгафонний кабінет значно поліпшить і спростить цей процес. Окрім студентів, ним зможуть користуватися і внутрішньо переміщені особи, зокрема й ті, хто хоче опанувати українську мову.

Ректор університету Володимир Смоланка теж подякував партнерам і спонсорам, а також висловив удячність Миколі Палінчаку за підтримку таких ініціатив на факультеті.

Після урочистого перерізання стрічки лінгафонний кабінет офіційно відкритий для всіх охочих.

Анастасія Лабик,
студентка відділення журналістики УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.