Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Добре діло роби сміло

В УжНУ відзначили річницю діяльності Волонтеріату

0 1 259
Відчувати позитивні емоції та заряджатися енергією легко. Коли безкорисливо твориш добре діло, віддача від цього в рази більша, ніж коли робиш щось, «бо треба». Цей нескладний принцип знають волонтери УжНУ, які ось уже рік своїми силами творять добро. У Всеукраїнський день добрих справ Волонтеріат УжНУ відсвяткував річницю існування й нагородив найактивніших благочинників.
Добре діло роби сміло

Ганна Мелеганич
Ганна Мелеганич

Грудень – магічна пора, коли людям особливо хочеться вірити у казку і робити добрі справи. І саме у цю пору народився Волонтеріат Ужгородського національного університету. Очолює його керівниця Ресурсного центру зі сталого розвитку, доцентка факультету історії і міжнародних відносин Ганна Мелеганич.

Мирослава Лендьел нагороджує студентку
Мирослава Лендьел нагороджує студентку

Проректорка УжНУ Мирослава Лендьел розповідає: «Ця ініціатива виникла рік тому й ми радіємо, що її запропонували спільно викладачі та студенти, які вирішили створити волонтерський проєкт при університеті. Ця структура не має керівників та підлеглих – це мережа, яка об’єднує людей. Ця інституція є добровільною – нікого ні до чого не зобов’язує – і робить світ трошечки добрішим. Я дуже рада, що наші студенти та викладачі відгукуються на всілякі ініціативи – і це один із найкращих здобутків університету за 2019 рік».

На зустріч запросили дітей, які навчаються в інтернатах і вже невдовзі обиратимуть навчальні заклади для здобуття професійних знань. Їм розповіли про діяльність Волонтеріату, а пізніше показали Археологічний музей вишу та пригостили особливими пряниками, які робить молодь із ментальними порушеннями у кондитерській «Золоті серця Закарпаття».

Найактивнішим волонтерам вручили подяки від ректора. До вітань із Днем добрих справ долучилися й представники дружніх владних органів – заступниця голови Закарпатської облдержадміністрації Ольга Травіна та заступник ужгородського міського голови Олександр Білак.

Відтак волонтери обговорили свою діяльність за рік та окреслили плани на наступний.

Докладніше про діяльність Волонтеріату читайте тут.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.