Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ триває виставка-конкурс «StartUP Village 2018»

Цього року захід, насичений не лише презентаціями робіт юних стартаперів, а й корисними лекціями та майстер-класами, – відбувається вже втретє

0 310

В УжНУ триває виставка-конкурс «StartUP Village 2018»

Дводенна конференція «StartUp Village – 2018» розпочала свою роботу 25 квітня у конференц-залі факультету історії і міжнародних відносин. Захід насичений не лише презентаціями робіт юних стартаперів, а й корисними лекціями та майстер-класами.

В УжНУ триває виставка-конкурс «StartUP Village 2018»Розпочали роботу із перегляду проморолика до дійства, що його підготував четвертокурсник факультету інформаційних технологій Орест Цар. Хлопець умістив у ньому короткі відомості про учасників алеї стартапів і спікерів, котрі мали нагоду виступити перед студентами першого дня. До слова, відеопрезентацію для «StartUp Village» Орест готував і торік, а тепер показав, наскільки вдосконалив свої вміння у цій сфері.

Привітати учасників і налаштувати їх на результативну роботу прийшов завідувач кафедри програмного забезпечення систем Юрій Білак, що є також спонсором проекту. Юрій Юрійович навів приклад успішної компанії DeepMind Technologies Limited, котра також починалася як свого роду стартап, а через чотири роки від заснування була викуплена Google. Цим науковець хотів донести до молоді простий меседж: «Починайте завжди з маленького, зростайте, вирощуйте й будуйте не тільки власне життя, а й наше інформаційне суспільство».

В УжНУ триває виставка-конкурс «StartUP Village 2018»Далі ведучий Валерій Костинський запропонував студентам, котрі сьогодні матимуть можливість презентувати свої розробки, визначити порядок виступів жеребкуванням, а точніше – через «чуванчі» («камінь-ножиці-бумага») ☺.

Також аудиторії оголосили, що при виборі переможця вона матиме право голосу. Під час кави-брейку можна було детально ознайомитися з проектами кожного з учасників і віддати свій голос за одного з них. Думка студентів враховуватиметься, хоча загалом переможця обиратиме журі, у складі якого – спонсори заходу. А це Єгор Бобик (студент V курсу факультету ІТ), Олексій Фомін (п’ятикурсник цього ж підрозділу), представники Студії Домініка Левицького, кафедри ПЗС, CodeGemz та Ужгородської школи ІТ.

В УжНУ триває виставка-конкурс «StartUP Village 2018»Вони й виступили перед присутніми, побажавши юним стартаперам успіху. Зокрема, працівник Студії Домініка Левицького Михайло Кляп наголосив, що «StartUp Village» – унікальний захід, адже дає можливість молоді проявити себе в позааудиторний час, здобути новий для себе досвід. Від компанії CodeGemz виступив Олексій Дробнич, котрий є також доцентом кафедри ПЗС, підкресливши: варто вміло й сумлінно виконувати свою роботу та відчувати радість від самого процесу, тоді й успіх буде.

Опісля вітальної частини присутні мали змогу заслухати компетентних спікерів і почерпнути від них натхнення на нові проекти: Тетяну Бутурлакіну, Сергія Денисенка, Володимира Поліщука, Тетяну Брагіну, Анну Діаз (Харків). Також відбулися майстер-класи Тетяни Брагіної («Маркетинг ігрових додатків: секрети успішного просування мобільних ігор») та Олега Рака («Поговори з машиною»).

Нині, 26 квітня, на учасників і гостей чекає завершальний день алеї стартапів, де вони також зможуть заслухати виступи інших спікерів та відвідати майстер-класи. Але кульмінацією стане Битва стартапів, де вирішиться, хто ж є цьогорічним переможцем «StartUp Village – 2018». За це змагаються п’ять учасників, кожен із яких представляє унікальний проект.

Детальніше про них – у нашому відео.

Катерина Хижняк
Фото, відео Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.