Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У конкурсі «StartUp Village 2018» перемогла ідея створення веб-сайту для продажу архітектурних 3D-моделей «Planet 3D»

Автор і реалізатор задуму Микола Сисак, окрім головного призу в 10 000 грн, дістав також запрошення влаштувати презентацію своєї винахідницької пропозиції на демо-дні YEP у Києві

0 361
В Ужгородському університеті вже втретє відбулася виставка-конкурс «StartUp Village», де п’ятеро студентів факультету інформаційних технологій представили свої унікальні проекти. Учасники та гості заходу мали змогу прослухати цікаві лекції, відвідати майстер-класи.

У конкурсі «StartUp Village 2018» перемогла ідея створення веб-сайту для продажу архітектурних 3D-моделей «Planet 3D»
У конкурсі «StartUp Village 2018» перемогла ідея створення веб-сайту для продажу архітектурних 3D-моделей «Planet 3D»

Як повідомляв Медіацентр УжНУ, перший день заходу був інформаційно насичений виступами Тетяни Бутурлакіної, Сергія Денисенка, Володимира Поліщука, Тетяни Брагіної, Анни Діаз (Харків), Олега Рака. Також юні стартапери ознайомили аудиторію зі своїми проектами, попередньо кинувши жереб щодо почерговості своїх виступів на два дні.

Другий день видався не менш цікавим: присутні заслухали лекції Михайла Кляпа, Андрія Заікіна (YEP Incubators, Київ), Кирила Брагіна, а також мали змогу здобути нові практичні навички на майстер-класах від Анни Діаз, Миколи Кузьміна та Даніеля Волошина. Провели й інтерактив серед присутніх студентів, котрі, виконавши завдання ведучого, мали змогу виграти фігурки тварин, напередодні надруковані на 3D-принтері. До речі, за процесом друку можна було поспостерігати ще в перший день конференції.

У конкурсі «StartUp Village 2018» перемогла ідея створення веб-сайту для продажу архітектурних 3D-моделей «Planet 3D»Але кульмінацією стала Битва стартапів, переможець у якій міг бути лише один. Учасники повторно презентували свої проекти для компетентного журі, що складалося зі спонсорів «StartUp Village 2018». Розповіді супроводжували презентацією, після чого члени комісії могли поставити свої запитання. Дехто навіть прозвітував про поліпшення, зроблені у проекті одразу після першого дня презентації.

Хлопці пояснювали детальніші алгоритми розвитку своїх проектів найближчим часом, обговорили з представниками журі їхні переваги та недоліки, було порушено й тему авторських прав на стартапи, питання їх дальшої комерціалізації.

У конкурсі «StartUp Village 2018» перемогла ідея створення веб-сайту для продажу архітектурних 3D-моделей «Planet 3D»Порадившись, спонсори «StartUp Village 2018» вирішили розділити місця між учасниками так:

V місце – Богдан Цвігун («Snake Adventure»);
IV місце – Георгій Дулішкович і команда (Карта діалектів України);
ІІІ місце – Василь Лукачинець і команда («DoIT»);
ІІ місце – Норберт Пастор («Prozzora олімпіада»).

У конкурсі «StartUp Village 2018» перемогла ідея створення веб-сайту для продажу архітектурних 3D-моделей «Planet 3D»І першість, а також головний приз – 10 000 грн на дальшу реалізацію свого проекту – отримав Микола Сисак з ідеєю створення веб-сайту для продажу архітектурних 3D-моделей «Planet 3D». Студент поділився, що на початку не мав наміру брати участі у «StartUp Village 2018», але, на пропозицію одного з організаторів, все ж спробував свої сили. А чим ближче до фіналу, тим більше впевнювався, що має реальні шанси на перемогу, хоча не приховує: конкуренти були сильними.

Переможець розповів, як починав створювати свій проект: «Ідея сайту з’явилася більш ніж півроку тому, а самі моделі я почав створювати ще раніше. До прикладу, Капітолій, який демонстрував на презентації, я змоделював більше року тому. Інші ж будівлі – вже після рішення започаткувати веб-сайт для їх продажу».

У конкурсі «StartUp Village 2018» перемогла ідея створення веб-сайту для продажу архітектурних 3D-моделей «Planet 3D»
Андрій Заікін та переможець конкурсу Микола Сисак

Наприкінці заходу члени журі зізналися, що переможця обрали одноголосно, адже його задум зміг вразити їх найбільше. Андрій Заікін, представник мережі академічних бізнес-інкубаторів YEP, котрий приїхав на захід із Києва як лектор, навіть зробив переможцю неочікуваний (як для одного, так і для іншого) подарунок. Детальніше він розповів про це у коментарі Медіацентру:

«Коли я приїхав до вас зранку, цього ще не було заплановано, це був справді експромт. Мені дуже сподобався проект Миколи, і тому, окрім головного призу, ми додатково запропонували йому провести свою презентацію на демо-дні YEP у столиці – витрати на дорогу та проживання покриємо ми. 22 травня буде фінальна презентація наших проектів, котрі будуть випускатися в YEР з поточного набору, що маємо нині. Там будуть присутні інвестори, партнери, друзі YEP. Завдяки участі в цьому заході Микола зможе відшукати для себе правильні шляхи розвитку, ми зможемо знайти для нього оптимальну модель, провести декілька менторських сесій, аби він зміг зрозуміти, як правильно розвиватися, заробляти кошти та підкорювати ринки».

«Я не очікував, що тут буде така кількість хороших проектів. Адже всі п’ять стартапів справді схожі на стартапи. Ідея «StartUp Village» однозначно має право на життя, вона дуже потрібна і важлива для розвитку підприємницької культури в університеті, тренду такого стартап-руху. Проект переможця має великий потенціал як на українському ринку, так і глобально, але, аби це стало можливим, потрібно ще багато роботи», – додав пан Андрій.

У конкурсі «StartUp Village 2018» перемогла ідея створення веб-сайту для продажу архітектурних 3D-моделей «Planet 3D»Опісля нелегкої дводенної роботи учасники, організатори й гості змогли відпочити в невимушеній, дружній атмосфері на базі факультету інформаційних технологій, відвідавши IT Bograch Party.

Катерина Хижняк,
фото Ореста Царя
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.