Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В Ужгородському університеті запроваджують електронний розклад

Центр інформаційних технологій УжНУ з участю розробників Андрія Мілюченка та Мирослава Савчина проведе вебінар щодо користування платформою для викладачів

0 1 089
Щоб оприлюднити розклад занять в УжНУ, більше не потрібно створювати PDF-файлів. Завдяки юним розробникам з факультету математики та цифрових технологій тепер усе легко і зручно можна буде подивитися на сайті університету та в окремому додатку.
Мирослав Савчин та Андрій Мілюченко
Мирослав Савчин та Андрій Мілюченко

Третьокурсники спеціальності «Системний аналіз» Андрій Мілюченко та Мирослав Савчин розробили систему для електронного розкладу в Ужгородському національному університеті. Ідею хлопцям запропонував їхній викладач Андрій Брила. «Спочатку це була робота в рамках навчальної дисципліни «Сучасні фреймворки для розробки WEB-додатків», нею зацікавилася завідувачка нашої кафедри пані Мирослава Глебена. А тоді ми зрозуміли, що проєкт треба розширити та створити щось більш масштабне. Тож почали його вдосконалювати і врешті прийшли до тієї концепції, яку тепер маємо», – розповідає Андрій Мілюченко.

Розклад створювався цілий рік – від минулого січня. Перша верстка була готова ще навесні, після чого хлопці додали деякі функції й запустили в тестовому режимі на своєму факультеті.

Проєкт курує Ігор Король – проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ. «У рамках запровадження нової інформаційної системи університету, одним із перших кроків став новий електронний розклад. Він має низку переваг: для студентів і викладачів це зручність і простота використання, широкі пошукові можливості; для працівників факультетів і навчальної частини – легкість заповнення і внесення змін, відсутність потреби створювати і друкувати PDF-файли», – розповідає Ігор Іванович.

Щодо роботи з розкладом, то вносити зміни зможуть лише зареєстровані користувачі, а саме 1–2 працівників деканату кожного з факультетів. Ігор Король пояснює, що це зроблено для того, аби не було хаосу, ніхто випадково не порушив розкладу й не додавав/видаляв якісь пари. Поки що заносити в систему рекомендують лише постійний розклад для студентів денної форми навчання. У майбутньому обіцяють додати також графіки заліків/екзаменів і розклади для «заочників».

При створенні розкладу в електронній системі можна обрати корпус, поверх і авдиторію, де відбувається пара. Для кожного кабінету зазначено кількість місць, є спеціальні позначки (комп’ютерний клас, лабораторія тощо) Ще один плюс – одразу видно, які авдиторії вільні. Так само додаються дистанційні пари, де замість номера кабінету вказується посилання на Google Meet чи ключове слово. Також можна обрати варіант змішаної форми заняття, зазначивши одночасно і авдиторію, і посилання.

В Ужгородському університеті запроваджують електронний розкладДля студентів і викладачів створили окремий користувацький додаток за посиланням – https://rozklad.uzhnu.edu.ua, куди можна зайти зі своєї ужнівської пошти й переглянути власний розклад. Для цього потрібно обрати факультет, спеціальність, курс і групу (для студентів), або ім’я, прізвище, по батькові (для викладачів). Додаток почне функціонувати, щойно буде постійний розклад, який внесуть в електронну систему. Посилання з’явиться окремою іконкою на сайті УжНУ під головним банером, а також на сайті Медіацентру.

На презентації, яка відбулася 9 лютого, представники деканатів мали можливість задати розробникам питання та зробити певні зауваження, щодо роботи сайту. Хлопці пообіцяли дослухатися до порад і поліпшити електронний розклад. Також Ігор Король зауважив, що буде організовано ще одну онлайн-зустріч, на якій представники деканатів зможуть зареєструватися в системі й за допомогою Андрія Мілюченка та Мирослава Савчина спробують попрацювати.

Окремо Центр інформаційних технологій УжНУ з участю розробників проведе вебінар щодо користування платформою для викладачів.

Анастасія Лабик,
спеціально для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.