Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

В УжНУ зустрічали учасників Днів Австрії в Україні з чотирьох держав

Із лекцією «Подвійний акорд» – музика і поезія в Східній та Центральній Європі» у залі Вченої ради вишу виступив професор Ґрацького університету музики і акторського мистецтва Гаральд Газлмайр

0 167

В УжНУ зустрічали учасників Днів Австрії в Україні з чотирьох держав

17 травня до Ужгородського національного університету завітала делегація науковців і митців із Австрії, Хорватії, Польщі, Німеччини, які перебувають в Україні в контексті VI Міжнародного форуму «Дні Австрії в Дрогобичі».
Ольга Гвоздяк та Ярослав Лопушанський
Ольга Гвоздяк та Ярослав Лопушанський

У його контексті 12–15 травня відбулася низка наукових і культурних заходів на Львівщині. Насамкінець підготували пізнавальну подорож «Етнічне розмаїття Закарпаття: екскурс в історію культури регіону».

У найбільшому осередку освіти і науки краю – УжНУ – гостей зустрічали проректорка з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел та завідувачка кафедри німецької філології Ольга Гвоздяк.

Мирослава Лендьел
Мирослава Лендьел

М.Лендьел у вітальному слові відзначила: «Ми дуже раді вітати вас! Завдяки кафедрі німецької філології УжНУ має чудові проекти з австрійськими університетами, що, зокрема, дає можливість для стажування наших германістів і не тільки. До того ж Галичина і Закарпаття історично пов’язані із Закарпаттям».

Захід модерував один із організаторів міжнародного форуму – директор Австрійської бібліотеки в Дрогобичі, доцент кафедри германських мов і перекладознавства Дрогобицького державного педагогічного університету Ярослав Лопушанський.

Гаральд Газлмайр
Гаральд Газлмайр

Після вітальних слів із лекцією «Подвійний акорд» – музика і поезія в Східній та Центральній Європі» виступив професор Ґрацького університету музики і акторського мистецтва (Австрія) Гаральд Газлмайр.

На Закарпатті іноземні гості вже встигли відвідати середньовічні замки, і на них чекає ще багато цікавих локацій і заходів. Додамо, що програма передбачає й екскурсії від ужнівців. Декан факультету іноземної філології Михайло Рошко розповідатиме про великі таємниці маленької церкви – Горянської ротонди. Доцентка кафедри німецької філології Наталія Головчак запропонує огляд визначних місць Ужгорода.

Загалом, проект «Дні Австрії в Дрогобичі» реалізується з таким гаслом: «Культура — це найкраща універсальна мова, надійна опора правди та людяності, особливо в часи, коли у світі чимало конфліктів, страху та невпевненості».

Ольга Брайлян,
фото Вікторії Кенідри
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.