Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Перші магістри публічного управління та адміністрування отримали дипломи

Половина випускників спеціалізації «Державна служба» на факультеті суспільних наук мають документи про освіту з відзнакою

0 197

Перші магістри публічного управління та адміністрування отримали дипломи

16 травня за підтримки Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Львівській та Закарпатській областях і факультету суспільних наук УжНУ відбувся всеукраїнський захід – День відкритих дверей у рамках інформаційної кампанії «Право на державну службу».
Мирослава Лендьел та Володимир Гиря
Мирослава Лендьел та Володимир Гир

Лекцію-тренінг для школярів Ужгородської спеціалізованої ЗОШ № 2 та студентів факультету суспільних наук провели заступник начальника Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Львівській та Закарпатській областях Микола Трофименко і заступниця директора – начальниця управління туризму та курортів департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Любов Когуч.

Перші магістри публічного управління та адміністрування отримали дипломиВідкривав захід вітальним словом доцент кафедри політології і державного управління заступник декана факультету суспільних наук Володимир Гиря. «Усі знають, що в жовтні, коли на факультеті був День відкритих дверей, відбувалася наукова конференція, у якій безпосередню участь узяли й учні ЗОШ №2. Ми надрукували у збірнику їхні матеріали, за якими залишили авторське право, і вони можуть використовувати їх у дальшій своїй роботі, сподіваюсь, на наступній конференції. Не зупиняйтеся на досягнутому і, звичайно, вступайте на наш факультет», – привітав школярів Володимир Іванович.

Одинадцятикласники Назар Петришин та Каріна Карпова отримали сертифікати участі в конференції та збірки з їхніми роботами.

Відтак слово мала проректорка з науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел. «Спеціалізація «Державна служба» в нашому університеті існує вже 3 роки. Сьогодні відбудеться вручення дипломів першому випуску магістрів. Політика і влада швидко змінюються, а держслужбовці, залишаючись на своїх посадах, сумлінно і відповідально виконують обов’язки», – наголосила Мирослава Олександрівна.

Микола Трофименко
Микола Трофименко

Микола Трофименко розпочав свою лекційну частину з розвінчання міфів про держслужбовців, одним із яких є уявлення, буцімто вони інакше ніж за до допомогою хабара на бажану посаду не приходять. Також відзначив, що молодь не надто цікавиться цією спеціалізацією, хибно вважаючи, що не матиме авторитету серед досвідченого персоналу.

«Певний час я керував удвічі старшими від себе людьми. Головне правило – постійно вдосконалювати набуті навички та знання і прагнути зробити власний внесок у давно сформовану систему. Нині у сфері держслужби працює понад 230 тисяч чоловік, і кожен важливий і незамінний. Ви – розбудовники нашої країни, і ви потрібні державі!»

Аби довести правдивість таких меседжів студентам, Любов Когуч розповіла про свій кар’єрний шлях від звичайного спеціаліста до заступника директора та начальника управління туризму: «Я невпинно вчилася. Збилася із ліку щодо анкет, які надсилала на вакантні посади. Зазвичай щастило, і я обіймала їх. Усе можливо, варто лише не боятись і пробивати собі той шлях, на який заслуговуєте».

Перші магістри публічного управління та адміністрування отримали дипломиПерші магістри публічного управління та адміністрування отримали дипломиПоки всі охочі студенти й цьогорічні випускники шкіл консультувалися щодо обраного фаху, в холі головного корпусу УжНУ розпочалося урочисте вручення дипломів першим магістрам державного управління. До вітального слова запросили Мирославу Лендьел та Миколу Трофимова.

«Я за першою освітою юрист, але, думаючи про майбутнє, вирішив стати дипломованим держслужбовцем. Ви й уявити не зможете, яких різнофахових спеціалів об’єднала в групі наша друга здобута освіта», – коментує випускник Юрій Фрінцко.

Із восьми випускників четверо отримали червоний диплом із відзнакою. Сподіваємося, що здобута освіта допоможе всім свіжоспеченим магістрам реалізувати свій потенціал на державній службі і стати міцною опорою нашій країні.
Перші магістри публічного управління та адміністрування отримали дипломи

Діана Магоч
– для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.