Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Від абітурієнта – до магістра: враження від навчання в УжНУ студентів факультету математики та цифрових технологій

0 350
Якщо формули, логарифми та техніка для тебе не страшні звірі, а цікаві компаньйони, то тобі точно варто тримати курс на факультет математики та цифрових технологій! Сьогодні своїми враженнями про навчання на ФМЦТ із Медіацентром поділилися студентка-першокурсниця Даніела Рошко та випускник-магістр Павло Раско. Чи виправдалися сподівання і чи справді можна знайти класну роботу з освітою математика? Висновки робіть самі.
  • Чому обрали для навчання саме УжНУ?
Даніела Рошко
Даніела Рошко

Даніела: «На мій вступ саме у цей університет повпливав COVID-19, але, напевно, то й на краще. Обрала спеціальність «Середня освіта» абсолютно свідомо, ще з дитинства мріяла стати вчителькою».

Павло: «Основною причиною вибору УжНУ було те, що вступив на бажану спеціальність на бюджет. Обрав прикладну математику, бо ще у школі досить легко давалася математика. Покладаючись на попередньо вивчений матеріал, ти завжди можеш пояснити новий, завжди є закономірність і правило, чому так».

  • Чи виправдалися перші очікування від навчання? Все так, як уявлялося?

Даніела: «Перші враження – «дуже важко, хочу знову до школи». Але так здавалося лише перші два-три тижні. Далі навчання ставало для мене дедалі захопливішим. Уявляла все саме так. До того ж, перед вступом у мене були чіткі цілі, яких я зобов’язана дістатися. Так воно і трапилось, і навіть краще :)»

  • Яким одним словом охарактеризували б навчальний процес і чому?

Даніела: Одним важко охарактеризувати, але, напевно, це буде «непередбачувано». З кожним днем я розумію, що математика дійсно «голова всьому». Почала за собою зауважувати, що мислю трохи по-іншому, не тільки в плані навчання або певних задач, навіть у спілкуванні та розв’язанні проблем зовсім іншого роду. Світ почала сприймати трохи в інших кольорах.

Павло Раско
Павло Раско

Павло: «Навчання було доволі важким, але цікавим. Багато матеріалу доводилося пам’ятати завжди, бо без нього ти не зможеш освоїти нове. Це як будівництво багатоповерхівки (якщо немає міцного попереднього поверху, то наступний просто обвалиться). Але все ж коли розумієш, де використовується те, що вивчаєш, мотивація вивчити більше зростає».

  • Які плани після випуску у плані професійного майбутнього?

Павло: «Із професійним майбутнім для програміста все дуже просто. Більшість успішних студентів уже з 3 курсу або працюють, або проходять якесь стажування в компаніях. Тож я теж без проблем працевлаштувався. Викладачі можуть дати максимум потрібних знань, головне бажання та сміливість питати те, що хотілося б знати. Кожен із викладачів радий додатковим питанням. Я впевнений, що навіть на прохання підготувати тебе до першої співбесіди, ніхто не відмовить у допомозі».

  • Чи порекомендували би навчання в УжНУ кращому другу \ подрузі?

Даніела: «Рекомендувала б. Факультет математики та цифрових технологій надзвичайно затишний. Тут я знайшла близьку людину, корисні знайомства та головне – інтерес, який дійсно мотивує мене кожного дня. А також викладачі. Викладачі, які дійсно знають свою справу і готові навчити та пояснити, а не залишити студента з важким вантажем під назвою «самостійне опрацювання».

Павло: «Чи можу я рекомендувати свій факультет? Ну звісно, адже я вже більше 2 років успішно працюю розробником і постійно зустрічаю колег-випускників ФМЦТ. Значну частину знань отримав саме завдяки факультету. Проте не варто забувати, що вступ на факультет не гарантує подальше працевлаштування. Його гарантує кожен сам собі своєю наполегливістю і бажанням щось вчити. ФМЦТ може просто полегшити та пришвидшити вивчення».

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.