Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Від абітурієнта – до магістра: враження від навчання в УжНУ студентів географічного факультету

0 468
Щороку географічний факультет випускає фахівців, на яких є запит не лише на Закарпатті, а й поза його межами. Тож, якщо любов до природи ви хочете зробити ще й перспективною професією, – ласкаво просимо! Що стосується навчального процесу, то своїми враження з Медіацентром поділилися першокурсниця спеціальності «Середня освіта. Географія» Олександра Гаєва та магістрант «Лісового господарства» Василь Гайдук.
  • Чому обрали для навчання саме УжНУ?
Олександра Гаєва
Олександра Гаєва

Олександра: – По-перше, тому що я ужгородка. Хоча як варіант розглядала і Львівський національний університет. По-друге, багато друзів рекомендували мені УжНУ як потужний виш, тож їхні розповіді зіграли свою роль у моєму виборі. Вступати вирішила на свій факультет, бо географію полюбила ще зі школи. Як на мене, це одна з найцікавіших наук про Землю. Подавала документи й на економічний, але внутрішньо напевно знала, що географія переможе. ? Можливо, здобуду ще другу освіту. Мрію працювати у школі, вивчене передавати далі, тому вибрала «Середню освіту». Навчати дітей – це моє.

Василь: – Свого часу вибрав УжНУ, бо географічно він мені ближчий, ніж інші університети. Щодо обраної спеціальності, то любов до природи й лісу зокрема в мене зумовлена ще й тим, що я виріс у селі, де зв’язок людини з землею відчувається глибше. Зацікавився географією також у школі, брав участь у профільних олімпіадах, де посідав призові місця. Тому точно знав, на який факультет, спеціальність вступатиму. Для навчання в магістратурі інший виш і спеціальність я й не розглядав, бо, по-перше, мені подобається як побудований навчальний процес у нас на факультеті, колектив, а, по-друге, лісове господарство – це моє, близьке і перспективне.

  • Чи виправдалися перші очікування від навчання? Все так, як уявлялося?

Олександра: – Усе виявилося ще крутіше, ніж я уявляла. Викладачі в нас дуже класні, підтримують, розуміють. Дистанційне навчання теж мені до душі: не треба вранці бігти на маршрутку, хвилюватися, чи встигнеш вчасно прийти, потім знову добиратися додому. Більше часу залишається для особистих справ. Шкода, звичайно, що не маємо можливості провести День першокурсника та інші факультетські свята. Дозвілля студентського не вистачає.

  • Яким одним словом охарактеризували б навчальний процес і чому?

Олександра: – Скажу двома словами – весело і захопливо. Весело, бо викладачі, буває, жартують з нами на парах, що дуже приємно вразило нас, першокурсників. А захопливо, бо нам на заняттях розповідають справді цікаві речі, відкривають постійно щось нове. Це ніби подорож у невідомі краї.

Василь Гайдук
Василь Гайдук

Василь: – Я б сказав, відмінний. Чому? Бо поєднує в собі, крім власне навчання й веселощі, і складнощі, і розваги. Мені найдужче подобаються на геофаку дві речі: круті викладачі, які пояснюють теми на прикладах з реального життя, і те, що навчальна програма включає багато практичних занять, а не лише теорію. Це важливо, адже саме на практиці ти набуваєш професійних навичок. Крім того, маємо класні факультетські свята, які дуже згуртовують викладацько-студентський колектив, ходимо в гори, їздимо в експедиції. На жаль, у зв’язку з карантином спільний відпочинок поки на паузі.

  • Які плани після випуску на професійне майбутнє?

Василь: – Планую працювати за спеціальністю – вже маю запрошення від Виноградівського лісового господарства, де проходив практику.

  • Чи порекомендували би навчання в УжНУ кращому другу \ подрузі?

Олександра: – Звичайно, порекомендую! Але вступати обов’язково треба на той підрозділ, куди душа лежить. У нас на факультеті не лише дуже цікаво вчитися, а й приємно. Завдяки теплому ставленню викладачів до студентів тут дуже добре. Та й взагалі, УжНУ – найкращий! ?

Василь: – Порекомендував би. Тому що тут справді можна здобути фах і на роботу прийти вже з певними професійними уміннями. У сучасному світі це великий плюс. Звичайно, велику роль відіграє бажання вчитися самого студента. Крім того, не може не підкуповувати толерантне ставлення викладачів до студентів. Це дуже цінні речі. Одне слово, респект!

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.