Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Працюємо на майбутнє: підсумки декади навчання студентів-психологів

Професор кафедри психології Київського національного торговельно-економічного університету Микола Корольчук влаштував для молоді гостьову лекцію на актуальну нині тему психологічних методів подолання стресу

0 166

Працюємо на майбутнє: підсумки декади навчання студентів-психологів

Нові обставини – нові виклики. Проте вимушена пауза у навчанні не могла тривати вічно. А молодь, незважаючи ні на що, повинна здобувати освіту. Студенти-психологи Ужгородського університету в умовах війни продовжують опановувати нові знання й навички, прагнучи стати висококваліфікованими спеціалістами, котрі знадобляться країні й у неспокійні, і в мирні часи. Молодь розуміє, наскільки важлива освіта, особливо тепер, коли перед країною серйозні виклики, а майбутнє вимагатиме від них відновлювати й розбудовувати  країну.

Студенти долучаються до дистанційних занять, також працюють самостійно за відкритими інтернет-джерелами. Зауважують, що зустрічі з викладачами й однокурсниками у цей час є важливими, бо дають можливість поспілкуватися, поділитися переживаннями, відвернути увагу від потоку новин про війну.

Викладачі ініціюють обговорення актуальних питань, хоч найголовніше для них, що студенти живі і здорові, на зв’язку, хай і перебувають у різних умовах: хтось виїхав, хтось надає волонтерську допомогу.

Зміст дисциплін, які читає кафедра психології дає можливість упроваджувати техніки психологічної допомоги. Так, доктор психологічних наук, професор кафедри психології Київського національного торговельно-економічного університету Микола Корольчук влаштував гостьову лекцію на актуальну нині тему психологічних методів подолання стресу. Обговорили питання посттравматичних стресових розладів, причин їх виникнення та проявів, психологічної допомоги при ПТРС, а також методів подолання стресів і панічних атак.

Корисною для студентів стала й зустріч із працівниками Закарпатського центру соціально-психологічної допомоги стосовно збереження психічного здоров’я під час війни і того, як повернутись до нормального життя. Дискутували щодо питань особливостей впливу кризи на людину, психоемоційних реакцій на стрес (війну); способів і навичок стресостійкості.

Головне для кафедри психології (враховуючи обставини) – реалізація принципу спирання на позитив, створення атмосфери сприятливого психологічного клімату, оптимізму, віри у перемогу. Так і буде. Бо у нас найкраща молодь! Вона красива й талановита, мотивована і сильна духом, патріотично заряджена, сповнена віри у майбутнє. Молодь, яка усвідомлює свою місію, бажає працювати для рідної країни, змінювати її.

Прагнемо до миру, тому працюємо на повну – заради факультету, університету та країни. Навчання продовжується! Життя триває!

Головне – разом дійти до перемоги! Слава Україні!

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.