Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Вихованці філфаку УжНУ знову підкорюють науковий Олімп

Студентка V курсу філологічного факультету Марина Гаринець повернулася з конкурсу наукових робіт з української мови та літератури, що відбувся в Умані, з дипломом переможниці ІІІ ступеня

0 339

Вихованці філфаку УжНУ знову підкорюють науковий Олімп

Нещодавно в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з української мови та літератури.

Загалом на розгляд надійшло 109 розвідок із 50 вищих навчальних закладів – тож конкуренція виявилися неабиякою. З Ужгородського університету участь у змаганні взяли 3 роботи: дві літературознавчі та лінгвістична.

Вихованці філфаку УжНУ знову підкорюють науковий Олімп
Марина Гаринець

«Була приємно здивована, коли мені зателефонували через місяць після подачі роботи. Я вже й не очікувала дзвінка, адже минуло чимало часу, але не роздумуючи почала готуватися до поїздки. До речі, найважчим етапом виявилася дорога: два дні їхали, добралися ввечері втомлені, а наступного дня – захист. Засмутило й те, що на презентацію роботи виділили тільки 10 хвилин. Цього мало, аби розповісти про дослідження в найвигіднішому форматі. Всі роботи були цікавими – я не нудьгувала. І не мала й натяку на сум чи бажання якранайшвидше поїхати додому.

Після представлення робіт у нас був час для ближчого знайомства з дівчатами-суперницями (жили разом у хостелі). Я із задоволенням слухала про їхні дослідження, про університети, котрі представляють, навчання, найкращі студентські спогади. Це, напевно, було найприємніше у цій міні-подорожі», – усміхаючись згадує магістрантка відділення української літератури Марина Гаринець.

Вихованці філфаку УжНУ знову підкорюють науковий ОлімпРезультати оголосили наступного дня після захисту. Нетерпляче очікування заключного слова членів журі… І ось почесне право нагороджувати призерів надають завідувачу кафедри української і зарубіжної літератури МДПУ ім. Богдана Хмельницького доцентові Т. М. Шаровій.

Вихованці філфаку УжНУ знову підкорюють науковий ОлімпНаша Марина, презентувавши роботу «Постмодерністська парадигма збірки Любка Дереша «Пісні про любов і вічність»», здобула диплом ІІІ ступеня у секції «Українська література».

Тему дівчина обрала невипадкового, адже захоплюється творчістю Любка Дереша, а торік захищала бакалаврську роботу за його творами, хоч трохи за іншими аспектами.

«Наші студенти завжди подають свої роботи на Всеукраїнський конкурс наукових досліджень. Цьогоріч участь у ньому взяли дві мої студентки-магістрантки – Марина Гаринець й Анастасія Ониськів. Обидві дуже сумлінні в роботі, кілька років поспіль вивчають творчість сучасних українських прозаїків. Тішить, що Марина Гаринець стала призером, гідно захистивши свою розвідку. Як керівник надзвичайно радію її успіху, бажаю їй дальших життєвих звершень, тішуся, що маємо таку талановиту молодь», – не без захоплення розповідає доцент кафедри української літератури Оксана Кузьма.

Наукові конференції, конкурси, олімпіади завжди були, є і будуть актуальними для студентів. Тож долучайтеся до наукової діяльності, розвивайте свій потенціал і досягайте нових вершин.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.