Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Факультет іноземної філології поглиблює співпрацю з румунськими колегами

Старший викладач кафедри класичної та румунської філології Тарас Дацьо відвідав університет міста Пітешті за програмою мобільності Erasmus+

0 194
Тарас Дацьо
Тарас Дацьо
Факультет іноземної філології й далі провадить активну міжнародну співпрацю. Так, нещодавно старший викладач кафедри класичної та румунської філології Тарас Дацьо відвідав університет міста Пітешті в Румунії за програмою мобільності Erasmus+.

За час перебування у виші-партнері Тарас Омельянович прочитав чотири лекції для румунськомовних студентів 2–3 курсів факультету теології, філології, історії та мистецтв.

Крім того, представник УжНУ зустрівся з ректором університету професором Думітру Карлешаном, який підтвердив свій приїзд до Ужгорода на консорціум. Професор поділиться досвідом співпраці в рамках міжнародних проектів (формат університет – місцева влада). Також було порушене питання розширення співпраці між університетом Пітешті та УжНУ, яке буде більш докладно розглянуте на зустрічі з ректором Ужгородського університету Володимиром Смоланкою.

За час свого перебування в Румунії пан Дацьо також зустрівся з проректорами та керівництвом факультету і кафедр, з якими також обговорив питання можливих напрямків майбутньої співпраці, обміну досвідом, особливо в рамках європейських програм, які сприяють отриманню стипендій та ґрантів як для студентів, так і для викладачів.

Факультет іноземної філології поглиблює співпрацю з румунськими колегамиОкрім активної роботи, в Румунії також пощастило й культурно збагатитися. Протягом тижня українським колегам провели цікаві екскурсії  визначними місцями Пітешті, адже місто славиться гарною архітектурою та мальовничою природою.

Катерина Путрашик
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.