Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Мій батько – Герой», або Як на КВП виховують моральні цінності

Під час дня патріотичних заходів, влаштованих кафедрою військової підготовки, студент Станіслав Паламарчук розповів присутнім про свого батька-військовослужбовця

0 221
Флешмоб, запуск польової пошти, спілкування зі студентами Природничо-гуманітарного коледжу – такий насичений день днями відбувся на кафедрі військової підготовки, де провели цілу низку патріотичних заходів. Одним із особливих цього дня був виступ студента Станіслава Паламарчука, який розповів про свого батька-військовослужбовця.

«Мій батько – Герой», або Як на КВП виховують моральні цінності

Станіслав Паламарчук
Станіслав Паламарчук

За день на кафедру навідалося багато гостей: і офіцери-військовослужбовці 15 батальйону 128 бригади, які поспілкувалися зі студентами кафедри, і студенти ПГК, які дізнавалися про роботу підрозділу від викладацького складу.

Так зокрема, зустріч із військовими почалася розповіддю одного зі студентів Станіслава Паламарчука «Мій батько – Герой». Батько Стаса – колишній командир окремого танкового батальйону 128-ї бригади, заступник обласного військового комісара підполковник Олександр Паламарчук – також був присутнім і про виступ сина навіть не здогадувався, тож це стало для нього сюрпризом.

«Відповідальність, чесність і справедливість – це основні принципи, яких навчив мене батько», – каже Станіслав Паламарчук.

«Мій батько – Герой», або Як на КВП виховують моральні цінностіЯк зізнається хлопець, навчатися на військовій кафедрі його спонукав не лише батьківський приклад, а й сам факт російської агресії, війна в Україні. Хоча ще змалечку він звик до порядку, а танки були звичним «атракціоном».

Стас розповів про те, як на нього вплинуло виховання батька-військовослужбовця і як сім’я згуртувалася, доки глава сім’ї перебував на війні. Підтримувати зв’язок часто не вдавалося, а переломним для всіх став Дебальцівський котел. «Тоді було найбільш страшно, бо кожна хвилина була важливою. Наша сім’я (та й багато інших) дуже хвилювалася. Це дуже сильно вплинуло на моральний стан, зблизило нас», – пригадує хлопець.

Студенти ПГК
Студенти ПГК

«Мій батько – Герой», або Як на КВП виховують моральні цінностіДалі зі студентами поспілкувалися гості й Олександр Паламарчук зокрема. Розповіли про будні на війні, зауважили, наскільки сильно поліпшилося матеріально-технічне забезпечення армії, адже за роки війни вона відродилася з нуля, а ще пригостили сучасними сухпайками, які нині є на забезпеченні ЗСУ.

Насамкінець на кафедру навідалися студенти Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ, які познайомилися з викладачами підрозділу, матеріальною базою, а ще – кожен міг не лише розпитати про те, які перспективи мають випускники, а навіть трохи побути в їхній шкурі: постріляти в мультимедійному тирі.

Як зауважив завідувач кафедри військової підготовки Василь Олійник, цими заходами тут хочуть акцентувати на престижі професії військового, а також нагадати, що війна в Україні триває і ми маємо відновити цілісність та зберегти незалежність Батьківщини. І залежить це від кожного громадянина особисто.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.