Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Випускник аспірантури УжНУ став першим на Закарпатті доктором філософії з історії та археології

Вітаємо Костянтина Куцова та його наукового керівника Юрія Данильця з успішним захистом дисертації та бажаємо успіхів у дальшій науковій діяльності, наснаги в професійному зростанні й у майбутніх наукових пошуках!

0 530
Днями на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 61.051.015 ДВНЗ «Ужгородський національний університет» випускник аспірантури кафедри археології, етнології та культурології факультету історії та міжнародних відносин ДВНЗ «УжНУ», головний спеціаліст департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської облдержадміністрації Костянтин Куцов успішно захистив дисертацію «Громадська діяльність карпатоукраїнських студентів у міжвоєнній Чехословаччині (1920–1939 рр.)» на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань 03 «Гуманітарні науки» за спеціальністю 032 «Історія та археологія».
Під час захисту
Під час захисту

Науковий керівник здобувача – кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри археології, етнології та культурології УжНУ Юрій Данилець. Голова спеціалізованої вченої ради з правом прийняття до розгляду та проведення разового захисту дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії – Роман Корсак (доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри туристичної інфраструктури та готельно-ресторанного господарства Ужгородського університету). Офіційними опонентами здобувача стали докторка історичних наук, професорка, завідувачка кафедри історії Київського університету імені Бориса Грінченка Оксана Салата та кандидатка історичних наук, доцентка кафедри правознавства, соціології і політології Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Лідія Тиміш. Рецензували наукове дослідження доктор історичних наук, доцент кафедри модерної історії України та зарубіжних країн УжНУ Василь Міщанин та кандидат історичних наук, доцент кафедри модерної історії України та зарубіжних країн Ужгородського національного університету Віктор Кічера.

Дисертаційне дослідження Костянтина Куцова – результат багаторічної копіткої праці в архівних установах України, Чехії та інших країн. Також воно є першою на Закарпатті кваліфікаційною роботою на здобуття ступеня доктора філософії за спеціальністю «Історія та археологія», захищеною за новими правилами.

Випускник аспірантури УжНУ став першим на Закарпатті доктором філософії з історії та археологіїВітаємо Костянтина Куцова та його наукового керівника Юрія Данильця! Бажаємо успіхів у дальшій науковій діяльності, наснаги в професійному зростанні й у майбутніх наукових пошуках!

За інформацією факультету історії та МВ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.