Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Силу опору суперників, траєкторію польоту й кут падіння м’яча визначали фізики УжНУ на спортмайданчику

Факультет Архімедових нащадків розіграв щорічний Кубок декана з міні-футболу

0 253
У рамках святкування Тижня фізичного факультету тутешня молодь вщент розбила стереотип, мовляв, тільки й уміє, що варіювати числами й керуватися чіткими формулами, та ще щодня вивчати роботу адронного колайдера. Зробили це студенти на спортмайданчику біля 4-го гуртожитку, розігравши Кубок декана з міні-футболу.

Силу опору суперників, траєкторію польоту й кут падіння м’яча визначали фізики УжНУ на спортмайданчику«Ми щорічно до тижня факультету влаштовуємо спортивні турніри. Оскільки більшість полюбляє футбол, то його й обрали для відпочинкових змагань. Добре, що й погода посприяла – дощу ніби не буде. А ще цікаво, як сьогодні себе викладачі проявлять, адже зазвичай вони в нас нездола́нні супротивники», – коментує голова студентської ради фізичного факультету Світлана Кузьма.

Володимир Лазур розпочинає гру
Володимир Лазур розпочинає гру

Перед початком змагань суддя оголошує правила: гратимуть за коловою системою, кожен тайм триватиме десять хвилин.

Традиційно декан факультету дає настанови й перший пас, яким і розпочинається турнір. А перший гол у ворота суперників забиває команда… дівчат-першокурсниць, вражаючи уболівальників та демонструючи й свої чемпіонські амбіції.

«Оце справжня несподіванка! Хлопцям варто зібратися – з такими суперницями вирватися вперед буде складно», – не приховують свого захоплення вболівальники ☺.

Силу опору суперників, траєкторію польоту й кут падіння м’яча визначали фізики УжНУ на спортмайданчикуСилу опору суперників, траєкторію польоту й кут падіння м’яча визначали фізики УжНУ на спортмайданчикуОсь уже кілька студентських команд визначили сильніших, і на поле вийшов гурт викладачів факультету. На диво, студенти відіграли спокійно, не змінюючи тактики. Це не завадило їм сміливо перехоплювати м’яч, робили точні подачі й неодноразово забивати у викладацькі ворота.

«Здається, щось ми не те робимо. Мабуть, десь помилилися в розрахунках сили опору чи не підібрали потрібний струмінь повітря. Тобі не здалося, що траєкторія польоту м’яча якась нерівна була, тому й кут падіння весь час зміщувався? Але ж ми й влучні були – штанга за штангою!» – віджартовуються викладачі після одного зі своїх поєдинків ☺.

Силу опору суперників, траєкторію польоту й кут падіння м’яча визначали фізики УжНУ на спортмайданчикуКоманди дихають одна одній у спину. З кожним наступним матчем змінюються фаворити й потенційні переможці. Студенти й викладачі на трибунах намагаються підтримати командний дух гравців, а головний атрибут гри раз у раз опиняється то в одних, то в інших воротах.

«Як бачите, фізики теж спортивні, і на змаганнях ніколи не пасуть задніх, систематично потрапляючи до призових трійок на загальноуніверситетських іграх. А в тих, що проводимо на рівні факультету, намагаємося пропагувати здоровий спосіб життя у молоді. Викладачі своєю грою показують ступінь поваги до студентів, а студенти в такій атмосфері сприймають нас як друзів і колег, забуваючи про сувору дистанцію. Це, вважаю, правильний внутрішньофакультетський клімат», – додає наприкінці турніру декан підрозділу Володимир Лазур.

Силу опору суперників, траєкторію польоту й кут падіння м’яча визначали фізики УжНУ на спортмайданчикуПісля підрахунку результатів усіх ігор визначають команди, які посіли призові місці: бронзовими медалістами стали представники другого курсу, срібні нагороди гідно вибороли дівчата першого курсу, а почесну перемогу й Кубок декана здобули четвертокурсники. Викладачі ж отримали грамоти за участь у змаганнях.

Вітаємо переможців і – до нових спортивних зустрічей!

Діана Магоч – для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.