Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-медики УжНУ – призери Всеукраїнської олімпіади з оперативної хірургії та топографічної анатомії

У номінації «Хірургічний шов» Ольга Застулка здобула перше місце, а Олександр Мулер – друге; Едуардові Пилипку дісталося «срібло» в конкурсі «Хірургічні інструменти»

0 994
Олександр Мулер, Ольга Застулка та Едуард Пилипко
Олександр Мулер, Ольга Застулка та Едуард Пилипко
Третьокурсники медичного факультету вибороли для Ужгородського університету нагороди Всеукраїнської студентської олімпіади з оперативної хірургії та топографічної анатомії. Конкурс відбувся на базі Буковинського державного медичного університету в Чернівцях.

Студенти-медики УжНУ – призери Всеукраїнської олімпіади з оперативної хірургії та топографічної анатоміїПонад півсотні майбутніх фахівців лікарської справи з усієї України демонстрували знання й навички. УжНУ представили Ольга Застулка, Олександр Мулер, Едуард Пилипко.

За словами учасників, олімпіада тривала впродовж трьох днів: першого відбувалася реєстрація та поселення, другого – конкурси, наостанок – підбиття підсумків. Теоретичний блок складався з тестування, опису макрофотографій, рисунків, рентгензнімків, знімків комп’ютерного томографа та хірургічних швів. Практична частина передбачала такі конкурси: «Хірургічні інструменти», «Кишковий шов», «Зав’язування вузлів».

У підсумку всі троє представників УжНУ привезли додому грамоти. Так, у номінації «Хірургічний шов» Ольга Застулка здобула перше місце, а Олександр Мулер – друге. Едуардові Пилипку дісталося «срібло» в конкурсі «Хірургічні інструменти».

Студенти-медики УжНУ – призери Всеукраїнської олімпіади з оперативної хірургії та топографічної анатоміїСтуденти висловили подяку своїм педагогам й особисто кандидатці медичних наук, доценці Ользі Вайнагій, яка допомогла в підготовці до олімпіади.

Додамо, що ужнівці вперше були в Чернівцях, тож попри насичену програму щодня мали екскурсії. Зокрема, відвідали різні кафедри університету, нещодавно відкритий Центр симуляційної медицини та інноваційних технологій БДМУ, де є можливість на тренажерах і манекенах відпрацьовувати алгоритми дій лікаря.

«Звичайно, ми прогулялися історичною частиною міста. Особливо запам’ятався Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, що належить до світової спадщини ЮНЕСКО», – зазначила О.Застулка.

Вітаємо призерів-третьокурсників та бажаємо успішно скласти іспит «Крок 1».

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.