Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Як написати проєкт, на який виділять фінансування, – дізнавалися в УжНУ

Під час дискусії-тренінгу «European Projects Lab for NGOs» 4 неурядові організації презентували свої проєкти «Жінка в об’єктиві», «EcoHubUzh», «Соціальні майстерні для осіб з інвалідністю», «Інклюзивна кондитерська школа, крамниця «Золоті серця Закарпаття»

0 101

Як написати проєкт, на який виділять фінансування, – дізнавалися в УжНУ

Останніми роками все частіше можна почути про ґранти й пошук фінансування під усілякі проєкти. Але реальність така, що гроші просто за те, що ти класний, ніхто не дає. Тому важливо вміти донести свою ідею й переконати інвестора в тому, що твій проєкт гідний фінансування. Власне, цього й училися представники ужгородських неурядових організацій на дискусії-тренінгу «European Projects Lab for NGOs», що відбувся 27 листопада в УжНУ.

Організатори заходу – представники ГО «Інтерньюз Україна», які працюють із проєктом Представництва ЄС «Будуємо Європу в Україні». До участі в тренінгу долучилося понад 70 учасників.

Як написати проєкт, на який виділять фінансування, – дізнавалися в УжНУТак, перша частина заходу була присвячена презентації проєктів та їх обговоренню, відтак учасники почули фахові коментарі від експертки ініціативи Представництва ЄС Team Europe Вікторії Талашкевич.

Зокрема, четверо представників неурядових організацій презентували свої проєкти: «Жінка в об’єктиві», «EcoHubUzh», «Соціальні майстерні для осіб з інвалідністю», «Інклюзивна кондитерська школа, крамниця «Золоті серця Закарпаття». Презентовані проєкти викликали жваві обговорення публіки, тож коротко розповімо про них.

Проєкт «Жінка в об’єктиві» спрямований на Як написати проєкт, на який виділять фінансування, – дізнавалися в УжНУпідтримку мам маленьких дітей, які потребують передусім моральної підтримки після пологів, та організацію компенсаторних зустрічей.

У рамках реалізації проєкту «EcoHubUzh» у місті планують створити екопростір зі станцією сортування відходів. Крім того, планують запуск «ЕкоМобілю» для збору відсортованих відходів у населення, просвітницькі заходи.

Ініціатори проєкту «Соціальні майстерні для осіб з інвалідністю» прагнуть створити майстерні для зайнятості осіб із інвалідністю працездатного віку – згідно із задумом, майбутні працівники виготовлятимуть листівки, свічки, вироби з фетру, вчитимуться самообслуговування, прибирання, готування їжі тощо.

Як написати проєкт, на який виділять фінансування, – дізнавалися в УжНУОстанній із презентованих проєктів «Інклюзивна кондитерська школа, крамниця «Золоті серця Закарпаття» має на меті створити в Ужгороді кондитерську, де працюватимуть люди з синдромом Дауна та аутизмом. У кондитерській людей із ментальною інвалідністю планують залучати до виготовлення кондитерських виробів.

Під час другої частини зустрічі тренерка заходу Вікторії Талашкевич провела антитренінг «Як не отримати ґрант від донора», а також поділилася ресурсами, де можна знайти ґранти ЄС. Так, учасники почули шкідливі поради з написання ґрантових заявок, які точно допоможуть НЕ отримати фінансування, експертка ілюструвала все прикладами, наводила висловлювання тих донорів, які займаються фінансуванням проєктів.

Ксенія Шокіна,
фото надані організаторами
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.