Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Феєрично і… моторошно, або Як факультет історії та міжнародних відносин День першокурсника святкував

Головною красунею підрозділу стала Таїсія Мотиль

0 1 050
27 листопада у великій залі ректорату відсвяткували День першокурсника факультету історії та міжнародних відносин. За традицією, захід об’єднав грацію, розум і талант, адже першокурсники представляли свої спеціальності, дівчата боролися за титул «Міс факультету», а обдарована молодь дивувала зал своїми вміннями.
Віталій Андрейко нагороджує студентку
Віталій Андрейко нагороджує студентку

Ведучий заходу Іван Граб запалював аудиторію й координував виступи кожного з учасників. Першим висловити вітальне слово запросили заступника декана підрозділу Віталія Андрейка: «Хочу побажати вам здоров’я, наснаги. Щоб ви не зламали зуби об граніт науки й не зіпсували свою нервову систему, коли будете готуватися до заліків, іспитів. І, любі студенти, пам’ятайте, що студентські роки найкращі. Ви будете згадувати їх з теплом, радістю. Сьогодні маєте шанс відсвяткувати День першокурсника. А про наступні заходи вже дізнаєтеся завдяки старшокурсникам та співпраці з ними».

Далі відбулося нагородження активної молоді за сумлінну працю й особистий внесок у життя факультету. 8 студенток різних курсів навчання отримали грамоти й подяки.

Дмитро Керечанин
Дмитро Керечанин

Ведучий зі сміхом наголосив: «Наступний ранок у студентів буде важким». Віталій Іванович секретно додав, що на першу пару можна не йти! А згодом оголосив вихідний, який, утім, потрібно заслужити бурхливими оплесками упродовж усього заходу.

Один із поважних членів журі представник МЗС України в м. Ужгороді Дмитро Керечанин висловив: «Дуже вдячний за те, що запросили на прекрасне свято. Шкода, журі посадили спиною до глядацької зали, й ми не можемо спостерігати за такою чудовою аудиторією. Якщо вона настільки хороша, то навіть не уявляю, якими будуть конкурсантки. Погоджуюся зі словами про найкращі студентські роки. Я став студентом 35 років тому, але й до сьогодні згадую про те, як було чудово. Насолоджуйтесь навчанням, гризіть той граніт, про який казав Віталій Іванович, беріть усе, що можна, і все, що дають».

Олександр Білак вітає присутніх
Олександр Білак вітає присутніх

Заступник міського голови й один зі спонсорів заходу Олександр Білак зауважив: «У вашого факультету вдале поєднання спеціальностей, адже без знання історії ми не варті майбутнього, а міжнародні відносини дуже важливі в нашому прикордонному регіоні. Сподіваюся, що кожен розуміє переваги обраної спеціальності і стане фахівцем у своїй справі. Першокурсникам бажаю наснаги, творчості і хорошої пам’яті, щоб не забували й витягали все важливе з навчального процесу. Щодо міс, то, я впевнений, факультет обере найкрасивішу, найрозумнішу на найталановитішу».

Красу, витонченість та інтелект дівчат у боротьбі за титул «Міс факультету історії та міжнародних відносин» оцінювали судді: заступниця декана з навчально-виховної роботи Вікторія Бондаренкозаступник декана з навчальної роботи Віталій Андрейкопредставник МЗС України в м. Ужгород Дмитро Керечанин, заступник міського голови Олександр БілакМіс факультету історії та міжнародних відносин – 2018 Станіслава Тобіяшзасновниця академії краси «ТАТА beauty academy» Тетяна БіклянМіс Ужгород – 2019, представниця модельної школи «One models» Богдана Боїшко, керівник організації «Eventime» з м. Мукачева Йончі Петрус

Феєрично і… моторошно, або Як факультет історії та міжнародних відносин День першокурсника святкувавПерший вихід – дизайнерський, від магазину стильного брендового жіночого одягу «ОMNIA». Відеопредставлення учасниць.

Феєрично і… моторошно, або Як факультет історії та міжнародних відносин День першокурсника святкувавДругий вихід спортивний. Дівчата постали в образах боксерок, черлідерок і тенісисток. Відтак інтелектуальний конкурс.

Феєрично і… моторошно, або Як факультет історії та міжнародних відносин День першокурсника святкувавФеєрично і… моторошно, або Як факультет історії та міжнародних відносин День першокурсника святкувавПредставниці факультету відповідали на питання методом жеребкування. Кожна підходила до ведучого й витягувала папірчик із запитанням. Обирали «Бути красивою чи розумною?»; розмірковували щодо схожої поведінки жінок до чоловіків; розгадували таємниці збереження довкілля; пояснювали сенс приказки «Скупий платить двічі»; розповідали про те, наскільки часто підходять знайомитися на вулиці і як з цим бути; відповідали на питання «Що робити для того, щоб бути вродливою?» та знайомили з кумирами, мріючи про зустріч із ними.

Третій вихід – найчарівніший – у вечірніх сукнях.

Упродовж усього свята зал міг спостерігати за виступами талановитих студентів і дітлахів. Гостем заходу стала студія сучасного танцю «Бліц» (кер. Олена Камінська). Далі відбулося представлення першокурсників спеціальності «Маркетинг» і «Менеджент» відеороликом «Як це бути студентом-першокурсником?» стилізовним під трейлер до фільму жахів. Школа східного танцю «Хабіба» запалювала екзотичним танцем. Пісня Ольги-Поліни Тернико, студентки 2-го курсу, змусила порухатися ледь не кожного в залі. Представлення відеороликом та піснею першокурсників спеціальності «Міжнародні відносини» подарувало трепет і тепло гостям заходу. Поки журі перебувало в нарадчій кімнаті зал спостерігав за виступом команди КВН географічного факультету «Десь там», Аттіла Надь дивував грою на саксофоні, а студент 2-го курсу Ігор Кіраль співав для аудиторії українськомовний хіт.

Феєрично і… моторошно, або Як факультет історії та міжнародних відносин День першокурсника святкувавІ ось він – «моторошний момент», як зазначив ведучий, – оголошення результатів. Першими оголосили номінації, серед яких титули здобули:

Феєрично і… моторошно, або Як факультет історії та міжнародних відносин День першокурсника святкувавФеєрично і… моторошно, або Як факультет історії та міжнародних відносин День першокурсника святкувавМіс посмішка – №2 Світлана Пеца, Міс інтелект – №4 Анастасія Терпай, Міс стиль – №1 Таїсія Мотиль, Міс інстаграм – №6 Емілія Іванчо, Міс фото – №5 Анастасія Данкович, Міс оригінальність – №7 Юлія Микита, Міс грація – №3 Христина Попович.

Оплесками визначали Міс глядацьких симпатій – нею стала учасниця під №7 Юлія Микита.

За крок до головного титулу оголосили ІІ віцеміс – №5 Анастасію Данкович та І віцеміс – №6 Емілію Іванчо.

Найбільш інтригуючий момент відтягувався жартівливими словами Івана Граба про те, що переможниця зараз на сцені, що вона одна з претенденток на «Міс факультету історії та міжнародних відносин»… Головний титул цього підрозділу здобула Таїсія Мотиль, учасниця під №1.

Іван Граб
Іван Граб

Своїми враженнями стосовно проведення Дня першокурсника на ФІМВ поділився ведучий Іван Граб: «Щодо цього концерту, мені дуже сподобалося. Для кожного ведучого, який приходить на такі факультетські свята, важливий сценарій. Проте його складають організатори на кожен захід. Інколи вони не розраховують оптимального часу для того, щоб глядачам було цікаво, аби не занудьгували протягом 2 і більше годин. Але у випадку факультету історії та міжнародних відносин усе перфектно. Ідеальна кількість номерів, не було нічого зайвого, стисло. Зал побачив і спів, і танці – мені сподобалося. Можна ставити за приклад для створення сценарію на інших факультетах. Щодо власне конкурсу Міс, то ведучий не може визначити, розгадати переможницю. Але декілька варіантів я собі завжди ставлю».

Вітаємо дівчат зі здобутими титулами, а студентам бажаємо наснаги, терпіння та палкого бажання здобувати нові знання і втілювати їх у життя!

Ірина Неменуща,
фото Катерини Дрипки
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.