Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Юристи-міжнародники УжНУ відвідали Генеральне консульство Словацької Республіки в Ужгороді

Надзвичайному і Повноважному Послу Словацької Республіки Мірославу Мойжіті передали запрошення відвідати Ужгородський університет і прочитати лекцію юристам-міжнародникам та всім охочим, хто цікавиться питаннями міжнародних відносин

0 276
21 березня студенти юридичного факультету УжНУ спеціальності «Міжнародне право» з ознайомчою метою відвідали Генеральне консульство Словацької Республіки в Ужгороді.

Юристи-міжнародники УжНУ відвідали Генеральне консульство Словацької Республіки в УжгородіДелегацію очолювали декан юридичного факультету професор Ярослав Лазур та завкафедри міжнародного права професор кафедри Георгій Динис.

Приймав студентів у Генконсульстві  Надзвичайний і Повноважний Посол пан Мірослав Мойжіта, який розповів про специфіку дипломатичної та консульської діяльності, значний практичний досвід роботи в цій сфері на Балканах – Сербії, Герцеговині, Македонії, Хорватії, а також у Китаї.

До слова, пан Мірослав Мойжіта був Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Союзній Республіці Югославія, Республіці Македонія та Республіці Албанія, а згодом Надзвичайним і Повноважним Послом Словацької Республіки в Боснії і Герцеговині. З березня 2013 до лютого 2016 р. – керівник Посольства Словацької Республіки в Республіці Білорусь.

Зміст виступу високоповажного дипломата характеризувався відкритістю, професіоналізмом щодо оцінок міждержавних подій. Офіційна зустріч тривала майже 2 години.

Варто відзначити, що пан Посол щиро прийняв делегацію студентів та радо поспілкувався з молоддю, відповівши на велику кількість запитань, які цікавили майбутніх фахівців з міжнародного права, зокрема щодо проблеми міжнародно-правового статусу Косова. Адже Словаччина та Україна на сьогодні офіційно не визнають Косово як державу.

Студентів цікавили можливості реалізації себе як дипломата. Відповідь пана Посла вражала: кар’єра дипломата для тих, хто хоче служити своїй державі, хто фанат професії міжнародника. Юристи-міжнародники мають особливу повагу завдяки знанням міжнародного права. Хто хоче заробити гроші, тому дорога в бізнес.

Юристи-міжнародники УжНУ відвідали Генеральне консульство Словацької Республіки в УжгородіНа завершення декан юридичного факультету професор Ярослав Лазур та завкафедри міжнародного права професор кафедри Георгій Динис від імені студентів висловили пану Мойжіті глибоку подяку за теплий прийом та сподівання, що ознайомчий візит студентів-юристів Ужгородського університету відкриє додаткові можливості для здобуття практичного досвіду –  у питаннях міжнародного дипломатичного та консульського права, діяльності консульських установ Словацької Республіки – а також стане кроком на шляху зміцнення дружніх зв’язків вищих навчальних закладів України і Словаччини.

Надзвичайному і Повноважному Послу Словацької Республіки Мірославу Мойжіті передали запрошення відвідати Ужгородський національний університет і прочитати лекцію юристам-міжнародникам та всім охочим, хто цікавиться питаннями міжнародних відносин.

За інформацією кафедри міжнародного права юридичного факультету УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.