Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

З Днем української писемності та мови!

Співвітчизників зі святом привітали уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь та професор з окопу Федір Шандор

0 154
Сьогодні, в день ушанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця, що з цього року через перехід українських церков на новоюліанський календар припадатиме на 27 жовтня, відзначаємо День української писемності та мови.

Традиційно відбувся започаткований 2000 року радіодиктант національної єдності, який збирає охочих з’ясувати, наскільки вони вправні в українському правописі та продемонструвати солідарність з усіма, хто шанує українське слово. З вітанням до співвітчизників, зокрема наймолодших наших громадян, які через війну змушені долучатися до радіодиктанту не з рідних шкіл, а з міст і сіл, які надали притулок вимушено переселеним, звернувся уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

А зі сходу України, де точаться запеклі бої з московитським агресором за наше право жити, дотримуючись своїх традицій і розмовляючи рідною мовою, українців з днем нашої писемності та мови вітає професор Федір Шандор.

Медіацентр Ужгородського університету долучається до вітань. І хай наступний диктант поєднає нас найбажанішою нині темою для кожного українця – темою Перемоги над мороком, у який прагне навіки нас занурити невгамовний і запеклий північний ворог. Слава Україні!

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.