Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

За участь у волонтерській діяльності УжНУ планує винагороджувати студентів

Програму лояльності до активних студентів закріплять у статуті новоствореної громадської організації «Волонтеріат УжНУ»

0 234
Із нагоди Дня волонтера представники Волонтеріату УжНУ зібралися у залі Вченої ради, аби згадати досягнення об’єднання за рік, відзначити активних його учасників та обговорити дальший розвиток вже як громадської організації.
Ганна Мелеганич
Ганна Мелеганич

Координаторка Волонтеріату УжНУ Ганна Мелеганич розповіла, що за 3 роки діяльності до руху волонтерів долучилося понад 120 людей – від студента-першокурсника до проректора. Каже:

«У 2021 році ми активно працювали за вже попередньо відпрацьованими напрямками роботи: допомагали закладам інтернатного типу для дітей і людей поважного віку, притулкам для тварин, брали участь в організації благодійних забігів, донорстві крові, долучалися до всеукраїнських і міських благодійних акцій та екозаходів. А ще включалися у допомогу військовим, соціально незахищеним, тяжко хворим дітям і студентам вишу. Також відкрили для себе новий напрямок діяльності – допомагали медикам і хворим на COVID-19 закарпатцям».

Найприємніша частина зустрічі – не лише згадувати благодійні заходи, а й ділитися результатами та історіями з гепіендом. Приміром, згадували, як усього за тиждень змогли зібрати гроші на кисневий концентратор для Закарпатського центру легеневих хвороб. А ще – як швидко зібрали понад 1000$ на лікування студентки УжНУ Ірини Медвідь. Помічниця ректора Крістіна Товт розповіла, що влітку дівчину прооперували й вона потроху повертається до звичайного життя.

Долучалися ужнівські волонтери й до всеукраїнської акції «Серце до серця». Цьогоріч спільними зусиллями небайдужих закарпатців наша область стала другою за кількістю зібраних коштів в Україні з результатом понад 400 тисяч гривень. Гроші використають на закупівлю обладнання для деяких неонатологічних відділень дитячих лікарень Закарпатської області.

Мирослава Лендьел
Мирослава Лендьел

Насамкінець дійшли згоди й провели установчі збори щодо створення громадської організації «Волонтеріат УжНУ».

Проректорка Мирослава Лендьел зауважила: «Три роки тому, коли тільки-но з’явився Волонтеріат УжНУ, ми одразу розглядали можливість відкрити громадську організацію. Але не розуміли, чи вдасться створити постійне ядро з волонтерів. Студенти приходять і йдуть, а для діяльності громадської організації потрібні люди, які підтримуватимуть її весь час. Тепер бачимо, що у нас є основа, жива організація. Коли ми оголошували благодійні збори коштів, стикалися з проблемою, куди їх збирати. Тепер зможемо накопичувати гроші на рахунку, звітувати. До того ж тепер є багато міжнародних фондів, що дають можливість залучати фінанси – і це бачимо на прикладі ГО «Волонтери Закарпаття», з якою співпрацюємо. Тобто не будемо обмежуватися тільки зібраними в університеті коштами».

Обговорили також потребу заохочення студентів до волонтерства. Студентка й волонтерка Марія Юріна розповіла, що обговорювала це питання з ректором УжНУ Володимиром Смоланкою. Тож програму лояльності до активних студентів закріплять у статуті новоствореної організації.

За участь у волонтерській діяльності УжНУ планує винагороджувати студентівЩоб долучитися до Волонтеріату, заповнюйте форму. За актуальними анонсами можна стежити у Фейсбук-спільноті.

Медіацентр УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.